Tommi Mäkisen tiimille raju takaisku – testaamiseen tulossa isoja rajoituksia

Tommi Mäkinen. Kuva: @World/Toyota Gazoo Racing.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

WRC-komissio suunnittelee lukuisia sääntöuudistuksia rallin MM-sarjaan ensi kaudeksi, jotka on määrä hyväksyä Kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n moottoriurheiluneuvostossa ensi kuussa. RallySport Magazinen mukaan uudistukset rokottavat varsinkin Tommi Mäkisen johtamaa Toyotaa.

WRC-komissio haluaa pudottaa vuoden aikaan ajettavat testipäivät 55:sta 42:een. Toyota on harannut tätä uudistusta vastaan. Mäkisen tiimiä rokottaa myös uudistusten listalla oleva testialueen rajaaminen entistä pienemmäksi tallin kotipaikan läheisyydessä. Jos WRC-komission ehdotus menee läpi, ensi vuonna Toyota voi testata Yariastaan vain 10 kilometrin säteellä tallin kotipaikasta Puuppolasta.

Kulujen karsimiseksi myös MM-rallien aikana autojen ympärillä häärivien mekaanikkojen määrää halutaan pienentää. Aiemmin kolmen auton talleissa on mekaanikkoja saanut olla 12, mutta ehdotuksen mukaan ensi vuonna vain 9. Kahden auton talleissa määrää halutaan tiputtaa kahdeksasta kuuteen.

WRC-komission ehdotuksessa halutaan puuttua myös taktisiin keskeytyksiin sekä rajoittaa käytettävissä olevien moottorien määrää. Lisäksi uusilla säännöillä halutaan varmistaa se, että jokaisen pätkän alussa autossa pitää olla neljä pyörivää rengasta.

Lue myös nämä