WRC-autojen 25 vuoden taival päättyy – mikä on sinun suosikkiautosi?

Volkswagen Polo WRC
Volkswagen Polo WRC vai joku muu? Mikä on sinun suosikkiautosi WRC-kilpureista? Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa siirrytään uuteen aikakauteen ensi vuonna, kun WRC-kilpurit jäävät historiaan ja tilalle tulevat hybriditeknologialla toimivat Rally1-autot. 

MM-sarjan verkkosivuilla on laitettu pystyyn äänestys, joka kunnioittaa WRC-autojen 25-vuotista historiaa. Äänestyksestä löytyy 14 eri WRC-autoa. Tämän vuoden kilpa-autoista mukana ovat tietenkin Toyota Yaris WRC, Hyundai i20 WRC sekä Ford Fiesta WRC.

WRC-autot tulivat MM-sarjan pääluokaksi vuonna 1997, jonka jälkeen sellaisia on nähty 12 eri valmistajalta. Automalleja on ollut historian saatossa yli 30 kappaletta. Rallin MM-sarjan äänestykseen niistä päätyi siis 14.

Listalta löytyvät myös Marcus Grönholmin luottopeli Peugeot 206 WRC sekä ranskalaisvalmistajan hieman uudempi WRC-auto Peugeot 307. Juuri 206:n ohjaimissa Grönholm voitti MM-tittelinsä kausilla 2000 ja 2002.

Yksi ehdottomista klassikkoista on tietenkin myös Subaru Impreza WRC, jolla maailmanmestaruuteen ajoivat vuosituhannen alussa Petter Solberg ja Richard Burns.

Äänestettävissä ovat myös Sebastien Ogierin ensimmäinen mestariauto Volkswagen Polo WRC sekä Sebastien Loebin kolme eri Citroenin WRC-autoa, joilla mies napsi yhdeksän MM-titteliä. Onpa joukkoon otettu myös Citroen C3 WRC, joka ei tunnetusti ollut kaikkein parhaasta päästä ranskalaisvalmistajan muuten kunnioitettavalla WRC-uralla.

Vanhemman kaliiberin WRC-autoista listalla ovat myös Fordin Focus ja Escort WRC:t sekä Toyota Corolla WRC.

Äänestys on MM-sarjan sivuilla auki joulukuun 16. päivään saakka. Kautta aikain yleisön suosikki-WRC julkistetaan 31. joulukuuta.

Rallin MM-sarjan verkkosivujen äänestyksen löydät tästä linkistä.

Katso alapuolelta Monzan MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat