Quantcast

Mestarikartturilta kova paljastus: Yhteinen ura Ogierin kanssa oli vaakalaudalla heti alkuunsa

Julien Ingrassia
Julien Ingrassia. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kahdeksankertainen kartanlukijoiden maailmanmestari Julien Ingrassia päätti pitkän uransa pari viikkoa sitten ajettuun Monzan MM-ralliin.

Uran loppuhuipennus Sebastien Ogierin rinnalla oli huikea, sillä ranskalaiskaksikko voitti mestaruuden lisäksi myös WRC-aikakauden viimeisen MM-rallin.

Ingrassia kertoo WRC Backstories -podcastissa, että kartturin ja Ogierin yhteinen taival oli kuitenkin päättyä jo ennen aikojaan.

– Voitimme Korsikassa juniorimestaruuden (2008) ja seuraavalla viikolla olimme testaamassa Citroenin kanssa. Sain tiimin johdolta puhelinsoiton, jossa kerrottiin, että Seb menee MM-sarjaan ensi kaudella C4 WRC:llä ja tarvitsee jonkun muun rinnalleen. He sanoivat ottavansa jonkun muun kartanlukijan ja että minä en ole enää siinä seikkailussa mukana, Ingrassia muistelee.

Kartturitähdelle tuo Citroenin pomoilta tullut puhelu oli erittäin raaka. JWRC-mestaruus oli tullut vain neljä päivää aiemmin ja tästä kiitoksena oli edessä potkut.

– Se on ainoa kerta elämässäni, kun jouduin istumaan alas, koska jalkani meinasivat lähteä alta. Minulla oli ajopuku päällä, kello oli seitsemän aamulla ja olin menossa testeihin, Ingrassia sanoo.

– Pystyin tuskin hengittämään. Sanoin, että minun on nyt mentävä joka tapauksessa testaamaan enkä tiedä, mitä muuta voin sanoa. Lopetamme testit seuraavana aamuna, otan ensimmäisen junan ja illalla olen Pariisissa toimistossanne.

Ingrassia toteutti uhkauksensa ja matkusti testeistä suoraan Pariisiin Citroenin päämajaan.

– Otin ensimmäisen junan ja kohtasin tiimin johdon. He sanoivat, etteivät he voi laittaa niin paljon rahaa pöydälle. He sanoivat, että olette nuori autokunta ja olette saavuttaneet hyviä asioita yhdessä, mutta nyt olemme huipputasolla ja paineita on enemmän kuten myös tavoitteita. He halusivat erittäin kokeneen kartanlukijan Sebille, nuotinlukija toteaa.

Ingrassia ei tyytynyt kohtaloonsa, vaan päätti laittaa kovan kovaa vastaan.

– En odottanut sitä. Keskustelimme asiasta. Nousin ylös tuoliltani ja laitoin molemmat käteni pöydälle. Sanoin, että teidän mielestänne en pysty tähän työhön ja teillä on ympärillänne ihmisiä, jotka sanovat niin. Etsin kymmenen kertaa enemmän ihmisiä, jotka sanovat, että pystyn tähän.

– Siinä vaiheessa kohtaloni oli Sebin käsissä, sillä hänellä oli valta päättää, jatkaako hän kanssani vai ei, Ingrassia tilittää.

Lopulta homma päättyi onnekkaasti, kun Ogier valitsi Ingrassia. Loppu onkin MM-sarjan historiaa.

– Sen tapaamisen jälkeen oli todella pitkiä päiviä ja viikkoja. Viimein tapasin Sebin ja keskustelimme yhdessä asiasta. Lopulta päätimme mennä yhdessä eteenpäin. Me emme olleet täydellisiä, sillä me molemmat teimme virheitä. Rallia ei voi opetella koulussa tai simulaattorissa. Opimme kaiken yhdessä ajaessamme rallia. Seuraavalla kaudella minulla oli lopulta paikka Citroen C4 WRC -autossa, Ingrassia päättää muistelot.

Katso alapuolelta Monzan MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat