Webber: Kubica ei malttanut pitää suutansa kiinni rallista

Robert Kubica
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Entisen F1-kuljettajan Mark Webberin mukaan sekä Robert Kubica että Kimi Räikkönen suhtautuivat ralliin erittäin intohimoisesti.

Nykyään Ferrarilla kilpaileva Räikkönen piti formula ykkösistä taukoa kaudet 2010-11, jolloin hän testasi taitojaan MM-sarjassa WRC-autolla. Parhaimmillaan Räikkönen ajoi viidenneksi Turkissa 2010.

Kubican F1-ura pysähtyi puolestaan vuonna 2011 sattuneeseen rallionnettomuuteen, jossa puolalainen sai vakavan käsivamman. Kubica pystyi siirtymään rallin pariin kuntoutuksen jälkeen ja hän voitti WRC2-luokan mestaruuden kaudella 2013. Kaudet 2014-15 Kubica kilpaili MM-sarjassa Fordin WRC-kalustolla.

– Olen jutellut sekä Robertin että Kimin kanssa heidän kokemuksistaan rallin MM-sarjassa. Se oli selvää, että molemmat pitivät todella paljon rallista ja heillä oli intohimoa lajiin, Webber kertoo rallin MM-sarjan YouTube-videolla.

– Robert ei pystynyt pitämään suutansa kiinni rallista, hän puhui koko ajan nuoteista ja erikoiskokeista. Hän oli todella päättäväisesti mukana. Hän todellakin piti siitä, kuinka taitava kuljettajan pitää olla pystyäkseen toimimaan autossa jatkuvasti muuttuvissa olosuhteissa, Webber lisää.

Kubica ajoi viimeisen MM-rallinsa tammikuussa 2016 Monte Carlossa. Tänä kesänä Kubica testasi ensimmäisen kerran F1-autoa vuoden 2011 onnettomuutensa jälkeen.

Katso lisää Mark Webberin mietteitä rallista jutun yläpuolella olevalta videolta!

Lue myös nämä