Ogierille jälleen tuskien taival? – ”Viime vuonna tilanne oli kaikista surkein”

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Nelinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier kärsinee lähtöpaikastaan myös torstaina alkavassa Puolan MM-rallissa.

Ogier starttaa jälleen MM-pistejohtajana ensimmäisenä erikoiskokeille nopean sorarallin varsinaisena avauspäivänä perjantaina. Ranskalainen joutuu lakaisemaan Fordillaan teitä irtosorasta, mikä helpottaa takana tulevien ajourakkaa.

Ogier voitti Puolan rallin vuosina 2014 ja 2015, mutta vuosi sitten ranskalaisen oli tyytyminen vasta kuudenteen sijaan.

– Viime vuonna tilanne oli kenties kaikista surkein minulle, kun puhutaan teiden putsaamisesta, Ogier sanoo.

– Halusimme ennakkoon olla MM-sarjan kärkipaikalla tässä vaiheessa kautta, mutta jos olosuhteet ovat kuivat, se haittaa meitä huomattavasti perjantaina. Meidän pitää tehdä kovasti töitä, jotta emme menetä liikaa aikaa. Puolassa on erittäin vaikeaa repiä aikaa takaisin, mutta katsotaan, mihin pystymme, Ogier jatkaa.

Putsausurakasta huolimatta Ogier nauttii menosta Mikolajkin maisemissa.

– Puolan rallissa ajetaan uskomatonta vauhtia, ja nopeat tiet antavat uskomattoman adrenaliinirysäyksen, joka suurenee entisestään uusien autojen myötä, Ogier hehkuttaa.

– Meillä oli hyvät testit Virossa, missä löysimme hyvän tuntumaan autoon. Se enteilee hyvää, ja olemme valmiita painamaan kaasun pohjaan ja antamaan kaikkemme. MM-sarjan kärkipaikan pitäminen on ensimmäisenä tärkeysjärjestyksessä – ja jos pystymme kasvattamaan johtoamme, viikonloppu olisi oikein hyvä, Ogier ennakoi.

Lue myös nämä