Esapekka Lapilla yksi selkeä tavoite Puolan MM-ralliin

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lappi ei lähde henkseleitä paukutellen ensi torstaina alkavaan Puolan MM-ralliin.

Lappi löi monet ällikällä voitettuaan Power Stagen aiemmin tässä kuussa ajetussa Sardinian MM-osakilpailussa. Toyotan WRC-kalustolla kisaava pieksämäkeläinen sai kisasta komean pistepotin, kun hän sijoittui lopputuloksissa neljänneksi.

Puolassa Lapilla on jälleen edessä uusi haaste, vaikka sijoista kamppaillaan taas sorateillä. Kisa on luonteeltaan täysin toisenlainen kuin Sardiniassa, ja tähän Lappi valmistautui testaamalla Yaris WRC:tä Virossa tallikaveriensa kanssa.

– Testi ennen Puolaa oli hyvä askel minulle: siirryimme Sardinian hitailta teiltä todella nopeille teille, joilla ajetaan kaasu pohjassa. Mielestäni testitiet olivat edustavia, vaikkakin Puolassa tiet ovat hieman pehmeämpiä ja hiekkaisempia, Lappi sanoo.

Lappi ei ole ainakaan omien sanojensa mukaan asettanut itselleen kovia tulostavoitteita.

– Vaikka sain hyvän tuloksen Sardiniassa, minulla ei ole mitään erityisiä odotuksia Puolaan. Ralli on todella nopeavauhtinen, joten siellä pitää olla kova luotto, ja en ole varma, onko minulla vielä sitä. Haluan vain ajaa puhtaan rallin ja päästä maaliin ilman ongelmia. Siten voin oppia mahdollisimman paljon, Lappi linjaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat