Juuri pestinsä rallin MM-sarjassa julkistanut norjalaistähti vaihtaa kartturia

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Mahmut Cinci / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain ja Volkswagenin WRC-tiimeissä ajanut Andreas Mikkelsen vaihtaa kartanlukijaa kaudeksi 2021. 

Mikkelsen ilmoitti maanantaina Instagramissa, että pitkäaikainen yhteistyö Anders Jægerin kanssa päättyy. Sunnuntaina puolestaan tuli tietoon, että Mikkelsen ajaa ensi kaudella täyden ohjelman Toksportin tiimissä WRC2-luokassa Skoda Fabialla. Uudeksi kartturiksi on pestattu 51-vuotias Ola Floene.

– Minulla on surullisia uutisia. Anders ei jatka kartturina ensi kaudella. Minulla on ollut jo jonkin aikaa tunne, että se tulee tapahtumaan. Päätös tehtiin, kun löin lukkoon kauden 2021 suunnitelmat pari päivää sitten. Se pitää sisällään paljon matkustusta ja aikaa autossa sekä lentokoneessa. Kiireinen vuosi on siis luvassa. Tehdäkseen sen, tarvitsee paljon motivaatiota, ja ikävä kyllä sitä vähän puuttui, Mikkelsen kertoo selvästi surullisena.

– Andersilla on nyt perhettä, ja se homma on vaikea yhdistää tällaiseen vuoteen. Hän ei ollut täysin motivoitunut tehdäkseen tämän. Samaan aikaan sain parempia tarjouksia karttureilta, jotka jakoivat minun motivaationi, sillä sitä minulla riittää.

Mikkelsen ja Jæger ajoivat yhdessä vuodesta 2016 lähtien. Floene on puolestaan toiminut Mikkelsenin aisaparina useita vuosia norjalaisen uran alkuvuosina. Lisäksi Floene korvasi Mikko Markkulan kesken Volkswagen-kauden vuonna 2014.

– Tämä on minulle todella iso menetys, sillä muodostimme hyvän tiimissä Andersin kanssa. Kunnioitan hänen päätöstään, vaikka se onkin valitettavaa. Se ei kuitenkaan muuta tavoitettani ja matkaani kohti maailmanmestaruutta, Mikkelsen sanailee.

– Kuten sanoin myös sinulle Anders, ovi on aina siulle auki tulevaisuudessa, jos joskus löydät vielä motivaatiota ja haluat tulla takaisin. Tulemme aina olemaan hyvin läheisiä.

Lue myös nämä