Walesin MM-rallin keskeytys Ott Tänakin uran raskain hetki – ”Erittäin tunteellista”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan virolaiskuski Ott Tänak koki rajun takaiskun mestaruustaistossa Walesin MM-rallissa viime viikonloppuna. Tänak oli porskuttamassa kohti neljättä perättäistä voittoa, kunnes Yaris WRC:n jäähdyttimestä tuli vedet ulos lauantaina.

Tänak johti kisaa yli 40 sekunnilla ennen keskeytystään. Lohtuna Tänak kuittasi sunnuntain Power Stagelta neljä ylimääräistä MM-pisteittä, mutta se oli varsin laiha lohtu.

– Se oli todella raskasta. En haluaisi kenenkään kilpakumppanin kokevat sitä, mitä minä koin sillä hetkellä. Se oli ehdottomasti raskainta, mitä olen urallani kokenut, erittäin tunteellista, Tänak sanoo WRC.comin verkkosivuilla.

– Olemme toki MM-taistossa yhä mukana, mutta tilanne on nyt kovempi. Se ei ole helppoa, mutta taistelemme loppuun asti.

30-vuotias virolainen on ennen kahta viimeistä kisaa MM-sarjassa kolmantena 21 pistettä Hyundain Thierry Neuvillea perässä.

– Toki se (keskeytys) tekee kuskien MM-kamppailusta vaikeamman, mutta vielä on paljon pisteitä jaossa. Ott on selvästi vahvin kuski tällä hetkellä, joten tilanne voi vielä muuttua, tallipomo Tommi Mäkinen korostaa.

Rallin MM-sarja jatkuu lokakuun lopussa Kataloniassa. Kovin pitkään Tänak ei ehtinyt pettymystään sulatella, sillä jo tänään keskiviikkona hommat ovat jatkuneet Katalonian kisan testeillä.

 

https://twitter.com/TGR_WRC/status/1049909963345276928

Lue myös nämä

  • Uusimmat