Kallion EM-tulokaskausi päättyy Saksassa – ”Olen kehittynyt kuljettajana tosi paljon”

Jesse Kallio
Maailmanmestari Johan Kristoffersson ja Jesse Kallio. Kuva: SET Promotion
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin EM-sarjassa Super1600-luokan kauden kuudes ja samalla viimeinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Esteringin radalla Saksan Buxtehudessa ja tuttuun tapaan MM-sarjan osakilpailun yhteydessä. Set Promotion -tiimin Jesse Kallio lähtee hakemaan positiivista päätöstä kaikin puolin hyvin sujuneeseen tulokaskauteensa.

– Onhan se kausi nopeasti mennyt, kun vasta aloitettiin Barcelonassa ja nyt edessä on jo viimeinen kilpailu, Kallio naurahtaa.

Koska EM-sarjan osalta edessä on vielä yksi osakilpailu, ei aika toki vielä ole paketoida kautta sen tarkemmin yhteen. Mutta selvää on se, että tänä vuonna ajetut viisi EM-osakilpailua antavat ilman muuta jo täysin erilaiset lähtökohdat tulevaan Saksan kilpailuun.

– Tottakai se on erilaista, kun viidestä ajetusta osakilpailusta on tullut lisää kokemusta. Olen kehittynyt kuljettajana tosi paljon kauden aikana. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kausi, kun olen kiertänyt kansainvälistä sarjaa. Se on opettanut taas paljon lisää uusia juttuja. Siihen vielä lisäksi rallicrossin SM-sarja missä on saanut paljon lähtöjä, muita kilpailuja unohtamatta, Kallio kuvailee.

Esteringin rata Saksan Buxtehudessa ei ole Kalliolle kilpailujen kautta entuudestaan tuttu, mutta vuosi sitten kellokoskelainen vieraili tutustumassa rata-alueeseen viikko sen jälkeen, kun Kouvolassa oli juhlittu RX Academyn mestaruutta ja sitä myötä Kallion osallistuminen tämänvuotiseen EM-sarjaan oli varmistunut.

– Kyseessä on perinteinen ja legendaarinen rallicross-rata, missä on ajettu kilpaa jo pitkään. Rata poikkeaa aika paljon muista radoista. Ensimmäinen mutka on tosi tiukka, taittuu oikealle ja sen jälkeen on vielä tiukka ”takapiikki”. Siinä kyllä sattuu ja tapahtuu. ”Jokeri” on radan viimeisessä mutkassa. Tekninen, mutta kuitenkin nopea rata, Kallio analysoi.

Kallio on EM-pisteissä viidentenä. Mahdollisuudet EM-mitaliin ovat jo menneet, mutta neljäs sija olisi vielä kaiken onnistuessa mahdollista saavuttaa.

– Palkintopallille ja voittoon. Siihen tottakai aina tähdätään, kun kilpailuun lähdetään. Yritetään saada heti ensimmäisestä alkuerästä alkaen kärkipään tuloksia ja sitä kautta sitten pääsisi tavoittelemaan sitä eturivin lähtöpaikkaa semifinaaliin. Kuten sanottua, niin ensimmäinen mutka Saksassa on tosi ratkaisevassa roolissa, Kallio korostaa.

Kilpailuviikonloppu Esteringin radalla käynnistyy perjantaina ajettavilla harjoituksilla. Lauantaina ajetaan ensimmäiset, sekä toiset alkuerät ja sunnuntaina kolmannet, sekä neljännet alkuerät, semifinaalit ja finaali.

Lue myös nämä