Virossa kova päätös: ministeriö eväsi venäläistähdeltä pääsyn MM-ralliin

Venäläiskuljettaja Nikolai Grjazin ja kartanlukija Konstantin Aleksandrov eivät pääse heinäkuussa ajettavaan Viron MM-ralliin.
Nikolai Grjazin
Nikolai Grjazin. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron MM-rallin pomo Urmo Aava oli ilmoittanut jo aiemmin, ettei venäläisillä tai valkovenäläisillä ole asiaa kilpailuun Ukrainan sodan vuoksi. Tästä huolimatta Grjazin ilmoittautui kisaan.

Kansainvälinen autoliitto FIA ei ole evännyt Grjazinilta pääsyä MM-ralleihin Venäjän hyökkäyksen jälkeen. Grjazin onkin osallistunut MM-osakilpailuihin tavalliseen tapaan, mutta nyt varmaa on se, että Virossa häntä ei nähdä.

Tapaus eteni lopulta ministeriötasolle saakka. Viron sisäministeriö on nimittäin päättänyt, että Grjazin ja Aleksandrov eivät saa tulla Viroon kilpailun aikana.

Viron sisäministeriön sivuilta käy ilmi, että Grjazinin ja Aleksandrovin maahantulokielto on astunut voimaan 23. kesäkuuta. Kielto päättyy 18. heinäkuuta eli vuorokausi Viron MM-rallin päättymisen jälkeen.

Sisäministeriö ei ole tiedottanut tapauksesta erikseen, mutta ministeriön sivuilta pystyy tarkastamaan nimen ja syntymäajan perusteella, onko henkilöllä maahantulokielto Viroon.

Viron kulttuuriministeriön alivaltiosihteeri Tarvi Pürn kertoi viime viikolla Postimees-lehdelle, että maahantulokiellon laillisena perusteena on venäläisparin turvallisuuden takaaminen.

Grjazin, 24, on kilpaillut tällä kaudella rallin MM-sarjan WRC2-luokassa Toksport-tallin Skodalla. Hän on luokan pisteissä kolmantena.

Grjazin otti ensimmäisen WRC2-voittonsa kesäkuun alussa Sardinian MM-rallissa. Viime viikonloppuna hän kävi voittamassa Alba-rallin Italiassa.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin WRC2-luokan kilpailusta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat