Virossa haaveillaan Kalle Rovanperästä kakkosluokan kilpurissa

Viron ralli kuuluu maailmanmestari Kalle Rovanperän suosikeihin, mutta tänä vuonna kilpailu ei ole mukana MM-sarjan ohjelmistossa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa Viron MM-rallissa kesällä 2023. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron sijaan MM-pisteistä ajetaan tänä kesänä Latviassa. Viro ei jää kuitenkaan ilman kansainvälistä rallia, sillä Tarton ympäristössä järjestetään EM-sarjan osakilpailu heinäkuun alussa.

Tarkalleen ottaen Viron EM-ralli sijoittuu Puolan ja Latvian MM-rallien väliin. Kisajärjestäjien toiveissa on, että vauhdikkaaseen sorakilpailuun saataisiin vahvistuksia MM-sarjan puolelta.

Viron ykköstähti Ott Tänak olisi taattu vetonaula kilpailulle. Ralliorganisaation pomolta Urmo Aavalta kysyttiinkin tiedotustilaisuudessa, olisiko Hyundailla ajavaa Tänakia mahdollista houkutella mukaan kisaan.

– Näistä asioista ei ole keskusteltu, mutta katsotaan. Kalenteri on melko tiukka, sillä Puolan, Viron, Latvian ja Suomen rallit ovat melko lähellä toisiaan, Aava sanoi virolaisen Delfi-sivuston mukaan.

Aavan mukaan loogisempi vaihtoehto olisikin Rovanperä, joka ajaa tänä vuonna vain noin puolet MM-kaudesta.

– Toyotalla on uusi Rally2-auto ja Toyota on yksi yhteistyökumppaneistamme. Kallen kanssa ei ole käyty keskusteluja, mutta tässä voisi katsoa suurempaa kuvaa, Aava kertoi.

– Olisi erittäin hyvä, jos EM-sarjan erikoiskokeilla kilpailisi Rally2-autoilla MM-sarjasta kokemusta omaavia kuljettajia. Se on vain unelma, mutta jos unelmoimme maailmasta, jossa sopimuksia ei ole, niin se voisi tapahtua, Aava pyöritteli.

EM-sarjan pääluokassa kilpaillaan Rally2-luokituksen autoilla, jotka MM-sarjassa muodostavat niin sanotun kakkosluokan, WRC2:n.

Toyota-tähti Rovanperä ei ole vuosiin kilpaillut kakkosluokan menopelillä, mutta hän testasi viime vuoden puolella kehitysvaiheessa ollutta Toyota GR Yaris Rally2 -autoa. Toyotan uutukaisella on kilpailtu MM-sarjassa ja myös kansallisissa rallisarjoissa tästä kaudesta lähtien.

Rovanperä voitti Viron MM-rallin kolme kertaa putkeen vuosina 2021-23. Suomalaistähti on sanonut useaan otteeseen, että Viron osakilpailu on yksi hänen suurimmista suosikeistaan.

Vaikka Rovanperä ajaa tänä vuonna vain valikoiduissa MM-ralleissa, hänen kalenterinsa on täyttynyt hyvää vauhtia muista kisoista. Rovanperä nähdään tänä vuonna myös ratakisoissa Porschella ja drifting-kilpurin ratissa. Hän osallistuu myös Fujin 24 tunnin kestävyyskisaan toukokuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat