Kalle Rovanperä joutui turvautumaan maanmiehensä apuun – hauskuus loppuu, jos sama tapahtuu rallissa

Kalle Rovanperällä on kovat tavoitteet torstaina alkavassa Safari-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä voitti Kenian legendaarisen MM-rallin kaksi vuotta sitten. Viime kaudella Rovanperä kävi kovan kamppailun ykköstilasta tallitoveriaan Sebastien Ogieria vastaan, mutta taipui tuolloin kakkoseksi.

Tällä kertaa Safari-ralli ajetaan jo pääsiäisenä sadekauden aikaan, minkä vuoksi olosuhteet voivat olla äärimmäisen haastavat. Tästä saatiin esimakua jo nuotituksessa, sillä pätkiltä löytyi todella mutaisia paikkoja.

Sami Pajari, joka matkusti Keniaan vain tutustumaan Safarin erikoiskokeisiin, ajautui nuotituksessa sivuun tieltä ja jämähti mutaan. Pajari paljasti, että hetkeä aiemmin myös maailmanmestari Rovanperä oli pulassa tismalleen samassa paikassa.

– Se oli hassu juttu, sillä Kalle jäi jumiin samassa paikassa ensimmäisellä ajokerralla, ja minä vedin hänet pois, Pajari kertasi DirtFishin haastattelussa.

Katso alta video Pajarin tilanteesta. Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Rovanperä kertoi Unibetin haastattelussa, että olosuhteet toivat oman lisämausteensa jo nuotitukseen.

– Nuotituksen aikana on ollut sekä sadetta että aurinkoa. Kun sade tulee, se muuttaa olosuhteita todella rajusti. Tiet ovat sellaisia, että vesi hävittää niistä pidon kokonaan. Tuntuu kuin ajaisi jäällä kesärenkailla. Teille jää myös runsaasti seisovaa vettä.

Rovanperä ajaa tänä vuonna vain osan MM-ralleista ja nautiskelee kauden mittaan menosta myös muissa autourheilusarjoissa. Mutta suomalaistähti ei tingi tavoitteistaan, vaikkei hän taistele mestaruudesta.

Afrikassa hauskuus loppuu lyhyeen, jos suomalaismestari törmää ongelmiin eikä pysty taistelemaan huippusijoituksista.

– Jos voitan, silloin minulla on varmasti hauskaa. Jos en voita, se on aina niin ja näin, Rovanperä totesi DirtFishille.

Safari-rallin testierikoiskoe ajetaan jo keskiviikkona aamupäivän aikana. Avauserikoiskoe on ohjelmassa torstaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat