MM-rallivoittaja paljasti suunnitelmansa

Hayden Paddon on vahvistanut, että hän puolustaa rallin EM-sarjan mestaruuttaan kaudella 2024.
Hayden Paddon
Hayden Paddon. Kuva: Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uusiseelantilainen Paddon tuli tutuksi rallin MM-sarjan puolelta ja häneltä löytyy yksi MM-osakilpailuvoitto vuoden 2016 Argentiinan rallista.

Paddon menetti WRC-paikkansa kauden 2018 jälkeen, mutta hän on jatkanut kansainvälistä ralliuraansa määrätietoisesti. Viime kaudella Paddon kuittasi EM-sarjan tittelin ja samalla hänestä tuli ensimmäinen Euroopan ulkopuolelta kotoisin oleva ERC-mestari.

Tänä vuonna Paddon kilpailee EM-sarjassa Hyundai i20 N Rally2 -autolla italialaistiimi BRC Racing Teamin kanssa.

– Olemme tehneet kovasti töitä vahvistaaksemme paluumme EM-sarjaan. Olen erittäin iloinen siitä, että BRC Racing Teamin, Hyundai Motorsportin, Uuden-Seelannin Hyundain ja Pirellin tuella olemme nyt palaamassa Eurooppaan puolustamaan mestaruuttamme, Paddon iloitsee.

– Odotamme, että Johnin (kartanlukija Kennard) ja minun selässämme on maalitaulut, kun muut kilpailijat pyrkivät lyömään meidät. Odotamme tänä vuonna kovempaa taistelua, mutta pyrimme nostamaan suoritustasoamme joissakin kisoissa, joista meillä on nyt kokemusta. Tästä vuodesta tulee jännittävä.

Paddon haaveili pitkään paluusta rallin MM-sarjan puolelle, mutta nyt hän on löytänyt ”uuden kodin” askelta alempaa. Paddon kokee, että hänellä on entistä paremmat edellytykset menestykseen tänä vuonna.

– EM-sarja on käytännössä sitä, mitä ralli merkitsee minulle. ERC sopii meille parhaiten tässä vaiheessa uraani. Osallistuimme puoleen kahdeksasta (kauden 2024) rallista viime vuonna, joten meillä on enemmän kokemusta kuin 12 kuukautta sitten.

– Se tarkoittaa, että puolet ralleista on meille uusia, ja asvalttikisoja on enemmän kuin sorakisoja. Olemme valmiita tähän haasteeseen, koska suorituskykymme asvaltilla on parantunut huomattavasti viime vuosina. Luotamme siihen, että olemme yhtä kilpailukykyisiä asvaltilla kuin sorallakin, Paddon sanoo.

Rallin EM-kauden avaava Unkarin osakilpailu ajetaan 12.-14. huhtikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat