Viron rallisuunnitelmissa uusi käänne – Rally DirtFish on määrä ajaa Suomen MM-rallin tilalla

Ott Tänak
Ott Tänak vauhdissa Rally Estoniassa kesällä 2019. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallin järjestäjät ja AKK tekivät tällä viikolla odotetun päätöksen, kun elokuun ensimmäiselle viikonlopulle kaavailtu kilpailu peruttiin tämän kauden osalta. 

Naapurimaa Virossa sen sijaan rallisuunnitelmat ovat täydessä käynnissä. Yhdysvaltalaisen ajokoulun ja rallimedian  sponsoroima Rally DirtFish oli alun perin määrä ajaa heinäkuun lopussa, mutta Suomen MM-rallin perumisen myötä kisa on ottanut käyttöön kyseisen viikonlopun. Rally DirtFish on siis siirretty ajettavaksi 7. – 8. elokuuta.

– Olimme tietenkin erittäin pahoillaan, kun kuulimme uutiset Suomesta. Ei ole mikään salaisuus, kuinka paljon virolaiset rallifanit nauttivat tehdessään matkan meren yli Suomen puolelle ja Jyväskylään. Suomen ralli on aina ollut tuhansien virolaisten pyhiinvaelluskohde ja onkin iso sääli, ettemme pääse niihin metsiin elokuussa, Viron autourheiluliiton nokkamies Janis Kaal kertoo.

– Kuten kaikki voivat kuvitella, ei ollut mitkään sattuma, että päätimme järjestää oman kisamme kaksi viikkoa ennen Suomen MM-rallia. Virossa tiet ovat kuitenkin niin samanlaisia, että kisamme olisi ollut fantastinen testimahdollisuus tiimeille.

Lue myös: Viron unelma ”WRC-rallista” toteutumassa heinäkuussa – Ott Tänak ryhtyi tukijaksi

Kaal kertoo, että oman kisan siirtäminen Suomen rallin tilalle oli lopulta helppo päätös.

– Kun kuulimme uutiset, ettei Suomessa ajeta, niin meidän piti päättää, että pysymmekö alkuperäisellä päivämäärällä vai käytämmekö varapäivämäärää. Olemme hyvin tietoisia koronatilanteesta, ja kuten on nähty, tilanne helpottaa viikko viikolta. Kisamme siirtäminen antaa lisää aikaa, joten sen takia se on vain järkevää. Koronatilanne ehtii siinä ajassa varmasti helpottaa lisää ja kilpailijat pystyvät paremmin matkustamaan maahamme, Kaal summaa.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

Kisan keulakuvana toimiva puolustava maailmanmestari Ott Tänak on Viron autourheiluliiton pomon kanssa samoilla linjoilla.

– Ymmärrän päätöksen, mikä Suomessa piti tehdä. Virus tekee tilanteesta vaikean, mutta uskon, että tilanne helpottaa. Virossa olemme jo huomanneet, että tilanne palautuu pikku hiljaa normaaliksi. Nyt on tärkeää antaa järjestelyille mahdollisimman paljon aikaa, Tänak sanoo.

– Juttelin kyllä kisajärjestäjiemme kanssa ja he olivat valmiita pitämään rallin vaikka huomenna. Mitä enemmän aikaa kuluu sitä helpompi ihmisten on matkustaa paikalle eri puolilta maailmaa.

Rally DirtFish on määrä ajaa Otepään ympäristössä. Otepäässä on aiemmin perinteisesti järjestetty suosittu Estonia-ralli. Tämän vuoden Rally Estonia peruuntui jo talvella, kun rallijärjestäjät ajautuivat kiistaan maan autourheiluliiton kanssa kisan järjestämismaksusta.

Elokuun alkuun siirretyn rallin järjestäminen on kuitenkin edelleen varsin hataralla pohjalla, sillä Kaalin mukaan yksikään WRC-tiimi ei ole vielä vahvistanut tuloaan ralliin. Liitto ei ole myöskään sopinut kilpailun järjestämisestä kuntien ja tienomistajien kanssa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat