Moottoriurheilufaneille jälleen yksi pettymys – rallisprintin SM-sarja peruttu

Mr. Rallisprint Tomi Hallia ei pääse jahtaamaan tänä vuonna uransa kahdeksatta mestaruutta. Kuva: Taneli Niinimäki.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaiset moottoriurheilufanit saivat tällä viikolla rutkasti kylmää vettä niskaansa. Ensin peruttiin elokuun alkuun suunniteltu Suomen MM-ralli ja sen jälkeen tiedotettiin, että koko rallisprintin tämä kausi jää ajamatta.

– AKK:n Rallisprintin tekemän esityksen perusteella AKK:n hallitus on päättänyt 3.6.2020, että Rallisprintin SM-sarja on peruttu kauden 2020 osalta. Lajiryhmä esitti, että koska kauden kuudesta suunnitellusta osakilpailusta neljä ensimmäistä on jouduttu perumaan, ei nykymuotoisen SM-sarjan ajaminen tänä vuonna ole perusteltua, eikä mahdollista, tiedotteessa kerrottaan.

– Sarja koostui alun perin kuudesta osakilpailusta, joista kaksi ensimmäistä oli tarkoitus ajaa talvella lumella, kaksi seuraavaa asvaltilla ja sarjan kaksi päätöskilpailua soralla. Talven kilpailujen kohtaloksi muodostui lähes ennätyksellisen leudot sää-olosuhteet ja asvalttikilpailujen toteutuksen esteeksi muodostui vallitsevat Covid-19 epidemia ja sen aikaansaama poikkeustila. Lajiryhmä toivoo, että jäljelle jääneet kaksi sorakilpailua voitaisiin toteuttaa järjestäjän näin halutessaan kansallisina rallisprint-kilpailuina ilman SM-arvoa, tiedotteessa jatketaan.

Kaudeksi 2021 on määrä toteuttaa jo tälle vuodelle kaavailtu suunnitelma. Rallisprintin SM-kaudelle 2021 on suunniteltu kuusi osakilpailua, joista kaksi ajetaan lumella, kaksi asvaltilla ja kaksi soralla. Tämän kauden kisoissa järjestäjinä olleille seuroille on tarjottu mahdollisuutta hakea sarjan osakilpailua myös ensi vuonna.

Rallin SM-sarjan pistelaskuun muutoksia

Rallicrossin lajiryhmä on puolestaan päättänyt, että päätöksiä kauden läpiviemisen suhteen tehdään 30. kesäkuuta jälkeen, kun tiedossa on AKK:n hallituksen lopullinen päätös koskien eri lajien SM-sarjoja ja niiden osakilpailuja loppukauden osalta.

Rallin SM-sarjaan koronapandemia on vaikuttanut niin ikään, kun Oulun osakilpailu on peruttu ja kalenteria rukattu. Lajiryhmä on kokouksessaan päättänyt myös muokata tämän takia kauden pistelaskua.

– Sarjan loppupisteisiin lasketaan kaikki osakilpailut, ja viimeisestä osakilpailusta ei jaeta korotettuja pisteitä. Päästäkseen lopullisiin sarjapisteisiin, kilpailijan on osallistuttava sarjan viimeiseen osakilpailuun.
Myös Rallin Suomen Juniorimestaruussarjassa ja Suomi Cupissa lasketaan pisteet kaikista ajettavista osakilpailuista, lajiryhmän tiedotteessa AKK:n sivuilla sanotaan.

Talvikaudella rallin SM-sarjassa ehdittiin ajaa kolme osakilpailua ennen koronataukoa. Kauden on määrä jatkua syyskuun alussa Kouvolassa. Päätösralli ajetaan puolestaan Seinäjoella syyskuun lopussa. Kouvolan kilpailu korvaa perutun rallin Oulussa. Alun perin SM-sarjassa oli määrä ajaa kuusi rallia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat