Viron rallikiistassa yllättävä käänne – pääministeri puuttui tilanteeseen

Esapekka Lappi
Rally Estonia on nauttinut yleisön suosiosta Etelä-Virossa. Esapekka Lappi osallistui kisaan viime vuonna Citroenin WRC-autolla. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rally Estonia -kilpailun perumisilmoitukseen suhtaudutaan vakavasti Viron valtionjohtoa myöten.

Estonia-rallin järjestäjät ilmoittivat viime viikolla, että kilpailu jätetään ajamatta Viron autourheiluliiton kanssa syntyneen rahakiistan vuoksi.

Viime kesänä liitto peri kilpailun järjestämisestä 2 000 euron maksun, mutta vuoden 2020 rallin järjestämismaksu nostettiin 100 000 euroon. Tämän vuoksi rallijärjestäjät päättivät, että ensi heinäkuulle kaavailtu kilpailu perutaan.

Lue myös: Viron ralliriidalle sekava ja murheellinen loppu – suosittu kilpailu kuopataan lopullisesti? ”Unelma on mennyt murskaksi”

Viron pääministeri Jüri Ratas elättelee vielä toivoa, että kilpailu ajettaisiin ensi kesänä. Ratas kertoi asiasta Vikerraadion lähettämässä radio-ohjelmassa ”Studiossa on pääministeri”.

– Odota, lopeta siihen. Miksi sanot, ettei kisa toteudu? Ratas keskeytti ohjelman juontajan, joka sanoi, ettei Rally Estoniaa järjestetä kesällä.

– Minulla ei ole mitään uutisia asiaan liittyen, mutta voin sanoa, että annan tukeni ja teen töitä kulisseissa auttaakseni tämän toteutumisessa, Ratas lisäsi.

Ratas myönsi, että tällä hetkellä kilpailun lopullinen peruuntuminen on todennäköisin vaihtoehto.

– Tilanne on valitettava, mutta kirvestä ei pidä heittää kaivoon ennen kuin asia on sataprosenttisen varma. Meidän pitää tehdä töitä tämän parissa. Tapahtuma on tärkeä taloudellisesti, urheilullisesti ja kulttuurisesti ja se markkinoi Viroa, Ratas sanoi.

Estonia-ralli viettäisi kymmenvuotisjuhlaansa ensi kesänä. Kilpailun piti olla jälleen MM-sarjan promootioralli, mutta nyt tapahtuma saatetaan pahimmassa tapauksessa kuopata lopullisesti.

MM-sarjan WRC-tiimeistä ainakin Hyundai ja M-Sport Ford olivat suunnitelleet osallistuvansa kilpailuun.

Lue myös: WRC-tiimit joutuvat tekemään muutoksia Suomen MM-ralliin valmistautumisessaan

Lue myös nämä

  • Uusimmat