Viron MM-ralliunelmasta totta? ”Seuraavien päivien aikana saamme vastauksia”

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi vauhdissa Estonia-rallissa kesällä 2019. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron autourheiluliiton johtokunnan puheenjohtaja Janis Kaal on vahvistanut, että Etelä-Viron kansainvälisen rallin järjestäjät käyvät neuvotteluita rallin MM-sarjan promoottorin kanssa.

Promootioyhtiön toimitusjohtaja Oliver Ciesla paljasti keskiviikkona Ruotsin yleisradioyhtiön haastattelussa, että loppukauden MM-kalenteriin saatetaan lisätä kilpailuja MM-sarjan ulkopuolelta. Cieslan mukaan yksi vaihtoehdoista on elokuun alussa Otepään ympäristössä ajettava Rally DirtFish, jonka järjestelyistä vastaa Viron autourheiluliitto.

– Viro on listallamme. He tekivät loistavaa työtä viime vuonna isännöidessään WRC-tallejamme, Ciesla sanoi SVT:lle.

Lue myös: Rallin MM-sarjassa huima idea: Viro saa MM-rallin tänä kesänä?

Viron autourheiluliittoa edustavan Kaalin mukaan uutisia on luvassa lähiaikoina.

– Vielä on liian aikaista kommentoida asiaa, mutta seuraavien päivien aikana saamme vastauksia näihin kysymyksiin, Kaal kertoi virolaiselle Delfi-sivustolle.

Cieslan mukaan promoottorin listalla on neljä tai viisi MM-sarjan ulkopuolista kilpailua, joiden lisäämistä kalenteriin harkitaan parhaillaan. MM-sarjassa ehdittiin ajaa vain kolme osakilpailua ennen koronaviruksen aiheuttamaa taukoa, ja loppukaudella kalenterissa alkuperäisillä paikoillaan on vain kolme MM-rallia.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

– Jos nyt katsotaan kalenteria ja luetaan FIA:n sääntöjä, on käytännössä mahdotonta järjestää mitään heidän tiukkojen sääntöjensä vuoksi. Jos joku haluaa nyt järjestää jotain, kaikkien pitää olla joustavia. Sitä odotan myös rallin MM-sarjalta. Tänä vuonna asioita ei voida tehdä sääntöjen mukaan kuten edellisinä vuosina, Kaal painotti.

Etelä-Viron ralli on määrä järjestää 7.-8. elokuuta. Alkuperäisessä MM-kalenterissa kyseisinä päivinä piti ajaa MM-rallia Suomessa, mutta kilpailu peruttiin viime viikolla koronan vuoksi.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n maailman moottoriurheiluneuvosto tekee ensi viikon perjantaina päätöksiä koskien loppukauden kalenteria.

Lue myös nämä