Rallin MM-sarjassa huima idea: Viro saa MM-rallin tänä kesänä?

Ott Tänak
Ott Tänak tähditti Rally Estoniaa viime kesänä. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaan saatetaan lisätä sarjan ulkopuolisia kilpailuja, jotta loppuvuodesta päästään ajamaan enemmän kilpailuja.

MM-sarjan kalenteri on typistynyt huomattavasti koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi. Sarjan promootioyhtiön toimitusjohtaja Oliver Ciesla avasi sarjan suunnitelmia Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n haastattelussa.

– Katsomme kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja. Tarkastelemme, mitkä viikonloput ovat vapaina ja kuinka paljon tarvitsemme aikaa siirtyäksemme paikasta toiseen, Ciesla sanoi.

– Logistiikka tuo rajoituksia MM-sarjaan ja sen vuoksi katsomme eri vaihtoehtoja Euroopassa, Ciesla täsmensi.

Euroopassa on useita perinteikkäitä ralleja, jotka aiotaan järjestää tänä vuonna. EM-sarjan kalenterista löytyy muun muassa Kypros, joka on aiemmin isännöinyt MM-rallia. EM-sarjaan aiemmin kuulunut Ypres-ralli Belgiassa on puolestaan suosittu fanien keskuudessa.

– Meidän pitää huolehtia siitä, että turvallisuusstandardit ovat MM-sarjan tasolla. Turvallisuus pysyy tärkeänä seikkana ja se rajaa jonkin verran vaihtoehtoja pois. Kun ottaa huomioon logistiikan ja turvallisuusseikat, vaihtoehtomme rajautuvat neljään tai viiteen ralliin, Ciesla paljasti.

Cieslan mukaan listalta löytyy ralleja, jotka ovat kuuluneet EM-sarjaan tai jotka ovat aiemmin olleet yhteydessä promoottoriin saadakseen MM-sarjan kandidaattikilpailun.

– Olemme jo tunnistaneet joukon kilpailuja ja olemme keskusteluissa kaikkien näiden kisojen kanssa, jotta näemme, mikä voisi olla mahdollista.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Yksi vaihtoehdoista on Etelä-Virossa järjestettävä DirtFish-ralli elokuun alkupuolella. Viro isännöi viime vuonna rallin MM-sarjan promootiokilpailua, johon osallistuivat kaikki MM-sarjan tallit.

– Viro on listallamme. He tekivät loistavaa työtä viime vuonna isännöidessään WRC-tallejamme, Ciesla sanoi.

Etelä-Viron ralli on tarkoitus järjestää Otepään ympäristössä 7.-8. elokuuta. Samana viikonloppuna oli määrä ajaa MM-ralli Suomessa, mutta ”Jyskälä” peruuntui koronaviruksen vuoksi.

MM-sarjan loppukauden kalenterissa on alkuperäisillä paikoillaan enää kolme osakilpailua: Turkki syyskuussa, Saksa lokakuussa ja Japani marraskuussa.

– Haluan pysyä positiivisena, että ne pysyvät kalenterissa. Mutta nyt meidän työnämme on katsoa, voimmeko löytää muita ralleja, jotka voisivat täyttää aukkoja loppuvuodesta, Ciesla sanoi.

Kesäkuulta siirretylle Sardinian MM-rallille yritetään löytää uutta paikkaa syksyltä. Ciesla kertoi olevansa toiveikas, että kilpailu pystyttäisiin ajamaan vielä tänä vuonna, vaikka koronavirus on runnellut Italiaa.

MM-sarjan jatkon kannalta ensi viikon perjantai 19. kesäkuuta on tärkeä päivämäärä. Tuolloin Kansainvälisen autoliiton FIA:n moottoriurheiluneuvosto kokoontuu tekemään päätöksiä loppukauden kalenterista.

Rallin MM-sarjassa ehdittiin ajaa kolme osakilpailua ennen koronaviruksen aiheuttamaa poikkeustilannetta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat