Viron MM-ralliin myydään vain rajoitettu määrä lippuja – kaikki halukkaat eivät pääse erikoiskokeille

Ott Tänak
Ott Tänak vauhdissa Rally Estoniassa kesällä 2019. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viron MM-rallin järjestäjät ovat ilmoittaneet, että ralliin myydään yhteensä 16 000 erikoiskokeille oikeuttavaa rallipassia.

Heinäkuun alussa varmistui, että Viro saa syyskuussa järjestettäväkseen historiansa ensimmäisen MM-rallin koronaviruksen typistämällä kaudella. Kilpailu ajetaan Tarton ja Otepään kaupunkien ympäristössä.

Viron MM-ralli on herättänyt valtavasti kiinnostusta rallifanien keskuudessa, mikä on näkynyt muun muassa majoitusten kysynnän huimana kasvuna. Rallipassien rajallinen määrä tarkoittaa kuitenkin sitä, että kaikki halukkaat eivät pääse erikoiskokeille.

Lue myös: Viron MM-rallissa Toyotalle hyvin sopiva sääntömuutos – Tommi Mäkinenkin innoissaan: ”Nyt on vimpan päälle mietitty”

Myyntiin tulee kaikkiaan 16 erilaista lippupakettia, joihin jokaiseen on tarjolla tuhat lippua. Näin järjestäjät jakavat katsojat tuhannen hengen ryhmiin, joista jokaisella on omat katselualueensa ralliviikonlopun aikana. Tavoitteena on, etteivät eri ryhmien jäsenet ole kontaktissa toistensa kanssa.

Jokaisella rallipassilla pääsee katsomaan viittä erikoiskoetta. Rallipassien hinta on 65 euroa.

Viron rallin nettisivuilla julkaistaan heinäkuun lopussa tarkemmat tiedot eri lippupaketeista. Liput tulevat myyntiin elokuun alussa.

Katso alta, kuinka Sebastien Ogier testasi Toyotan WRC-autoa Keski-Suomessa ennen juhannusta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342497″ ap mute]

 

Viron rallissa ei järjestetä kaupunkierikoiskoetta koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi. Kilpailun startti ja maaliseremoniat järjestetään Viron kansallismuseon vieressä olevalla huoltoalueella, minne päästetään rajoitetusti ihmisiä.

Järjestäjät kehottavat, että ilman lippua jääneet ihmiset eivät tule rallialueelle.

– Tapahtumapaikalla ei ole lipunmyyntiä, eikä ketään päästetä lähelle erikoiskokeita ilman virallista lupaa, järjestäjät kertovat tiedotteessaan.

– Pyydämme kaikilta rallifaneilta tukea ja ymmärrystä, jotta historian ensimmäinen Viron MM-ralli ei vaarannu.

Viron MM-ralli järjestetään 4.-6. syyskuuta.

Lue myös: Kuka oli Ott Tänakin ensimmäinen kartturi MM-sarjassa? Testaa tietosi kinkkisessä rallivisassa!

Lue myös nämä

  • Uusimmat