Jari-Matti Latvalan suunnitelmissa kolme rallia Toyota Celicalla

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Peurunka-rallissa vuonna 2019. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala palaa ralliauton rattiin elokuussa puolen vuoden tauon jälkeen.

Latvala kilpaili edellisen kerran helmikuussa Ruotsin MM-rallissa, johon hän oli vuokrannut kaluston Toyotan WRC-tallilta. Kisa jäi Latvalalta kesken Toyota Yaris WRC:hen tulleen teknisen vian vuoksi.

Viime kauden jälkeen ilman vakituista WRC-paikkaa jäänyt Latvala aikoo osallistua loppukaudella kolmeen historic-luokan kilpailuun. Autona on edelleen Toyota, tarkemmin sanottuna Toyota Celica GT-4.

Latvala ja Celica on nähty useampaan otteeseen yhdessä historic-kisoissa viime vuosina. Suomalaiskonkari osallistui viimeksi joulukuussa Toyotalla Prealpi Master Show -tapahtumaan Italiassa.

Lue myös: Jari-Matti Latvalan komea kokoelma täydentyi uudella helmellä – Markku Alenin vanha rallitykki päätyi monen mutkan kautta Tuuriin

Seuraavaksi Latvala aikoo suunnata Celicalla Lammille, missä ajetaan historic-kisa elokuun puolivälissä.

– Tarkoitus on lähteä ajamaan Top Building -ralliin. Minä ajan siellä kuten myös isäni, joten menemme Lammille kahden Celican voimin, Latvala kertoo Rallit.fille.

Katso alta, miten Kalle Rovanperä testasi juhannuksen alla Toyota Yaris WRC:tä Keski-Suomessa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,342336″ ap mute]

 

Latvalan loppukauden ohjelmaan kuuluvat myös kilpailu lähellä hänen kotipaikkaansa Tuuria sekä yksi ralli Etelä-Euroopassa.

– Minua on pyydetty Pohjois-Espanjaan ajamaan show-tyyppiseen kilpailuun. Lisäksi suunnitelmissa on Pohjanmaan SM-ralli. Ne kolme kilpailua aion ajaa, Latvala sanoo.

Kaudella 2021 Latvala aikoo osallistua historic-rallin EM-sarjaan, mutta hänet nähtäneen myös rallin MM-sarjan puolella.

– Sen olen päättänyt, että ensi vuonna ajan yhden MM-rallin ja lisäksi keskityn historicin EM-sarjaan, Latvala kertoi kesäkuussa Rallit.fille.

Lue myös nämä