Virolaistoivo tekee paluun rallin MM-sarjaan – vaihtaa samalla uuteen autoon

Virolaiskuljettaja Robert Virves ajaa kauden ensimmäisen MM-rallinsa tulevana viikonloppuna.
Ott Tänak ja Robert Virves
Ott Tänak ja Robert Virves vaihtoivat kuulumisia vuoden 2023 Viron MM-rallissa. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virves, 23, saavutti MM-sarjan JWRC-junioriluokan mestaruuden kaudella 2022. Tästä hän sai palkinnoksi ajopaketin rallin MM-sarjan WRC2-luokkaan Ford Fiesta Rally2 -autolla kaudelle 2023.

Virolaisen palkintokausi ei mennyt suunnitelmien mukaan. Virves ei saavuttanut sen suurempaa menestystä WRC2-luokassa, sillä hän sijoittui parhaimmillaan kuudenneksi kotikilpailussaan Virossa. Hänelle tuli keskeytys peräti neljässä MM-rallissa.

Virveksen edellisestä MM-rallista on kulunut lähes yhdeksän kuukautta, mutta nyt hän tekee paluun erikoiskokeille. Hän starttaa kauden avausralliinsa Sardiniassa, missä hänellä on käytössään uusi kalusto.

– Pääsen nyt takaisin rallin MM-sarjaan ja teen kauden avausstarttini Sardinian rallissa. Tänä vuonna autona on Skoda Fabia RS Rally2, jonka huollosta vastaa RaceSeven-talli, ja kartturina on Aleks Lesk, Virves valottaa suunnitelmiaan.

Virves kilpaili viime kaudella MM-sarjassa kahden eri kartanlukijan, portugalilaisen Hugo Magalhaesin ja brittikartturi Craig Drew’n kanssa. Nyt hänellä on rinnallaan virolainen Lesk, jonka kanssa hän teki viimeksi yhteistyötä kaudella 2022.

Virveksen suunnitelmiin kuuluu myös pari muuta MM-rallia.

– Tämän mahdollisuuden eteen on tehty upeaa työtä, ja haluankin kiittää kaikkia tukijoitamme, jotka ovat auttaneet meitä palaamaan erikoiskokeille. Voin vahvistaa, ettei Sardinia ole ainoa starttimme MM-sarjassa, sillä nykyisten suunnitelmiemme mukaan olen mukana myös Puolassa ja Latviassa, Virves paljastaa.

Sardinian MM-ralli käynnistyy perjantaina. Puolan MM-ralli on ohjelmassa kesäkuun lopussa ja Latvian osakilpailu heinäkuun puolivälin jälkeen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat