Rallikonkari haaveilee pääsystä Rally1-autoon – ”Se olisi täydellistä”

Kris Meeke luottaa, että hän voisi vielä pärjätä rallin MM-sarjan huipputasolla.
Kris Meeke
Kris Meeke. Kuva: Team Hyundai Portugal
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Meeken, 44, ura rallin MM-sarjan pääluokassa päättyi kauden 2019 jälkeen, kun hän ei enää saanut jatkosopimusta Toyotalta. Meeke ei ole kuitenkaan jättänyt rallihommia, sillä hän on toiminut muun muassa Skodan testikuljettajana ja viime kaudesta lähtien pohjoisirlantilainen on kilpaillut Portugalin rallisarjassa Hyundain Rally2-autolla.

Meeke oli mukana pari viikkoa sitten ajetussa Portugalin MM-rallissa WRC2-luokan kilpailussa. Tällä kertaa Meeke jäi ilman suurempaa menestystä, sillä hänen kilpailunsa päättyi ulosajoon päätöspäivänä.

Meeke paljasti Portugalin MM-rallin yhteydessä, että hän haluaisi vielä kokeilla rahkeitaan MM-sarjan pääluokassa.

– Aivan ehdottomasti. Mielestäni ajan edelleen todella hyvin ja olen siitä onnellisessa asemassa, että pääsen ajamaan ralliautolla pari kertaa kuukaudessa. Nautin tästä edelleen, Meeke sanoi.

– Kaksi tai kolme rallia Rally1-autolla, osa-aikainen ohjelma, se olisi täydellistä. Haluaisin todellakin ajaa Rally1-autolla jonain päivänä. Jos se ei toteudu, tiedän, että minulla on ollut hyvä ura, mutta olen yhä yhtä sitoutunut kuin aiemminkin, sanoi Meeke, joka on saavuttanut viisi MM-rallivoittoa urallaan.

Meeke ajoi Portugalin MM-rallissa yhden pohja-ajan luokassaan. Hän väläytteli vauhtiaan myös pari viikkoa aiemmin ajetussa Portugalin rallisarjan kisassa, jossa hän ajoi voittoon ja peittosi WRC2-luokan kuljettajista Pierre-Louis Loubet’n, Yohan Rosselin, Nikolai Grjazinin, Josh McErleanin ja Jan Solansin.

– Silloin olosuhteet olivat todella hankalat samankaltaisilla erikoiskokeilla: oli sumua, sadetta ja mutaa. Pystyimme hyödyntämään kokemuksemme ja lyömään kaikki MM-sarjan jätkät, Meeke myhäili.

Meeke on ollut tänä vuonna omaa luokkaansa Portugalin rallisarjassa, jota hän johtaa neljällä osakilpailuvoitollaan.

Lue myös nämä