Viro menetti MM-rallin, mutta saa jotain lohdutukseksi

Virossa ei ajeta rallin MM-sarjan pisteistä kaudella 2024.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vauhdissa Viron MM-rallissa heinäkuussa 2023. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viro debytoi rallin MM-sarjassa niin sanotulla koronakaudella vuonna 2020. Sen jälkeen ralli vakiinnutti paikkansa kalenterissa ja Tartto isännöi MM-osakilpailua joka kesä tähän kauteen saakka.

Kansainvälinen autoliitto FIA ei ole vielä julkistanut ensi vuoden MM-rallikalenteria, mutta jo pidempään on ollut tiedossa, ettei Virossa järjestetä MM-rallia ensi vuonna. Näillä näkymin maa on kuitenkin saamassa toisen kansainvälisen kisan lohdutukseksi.

Latvia oli pitkään mukana rallin EM-sarjassa, mutta ensi vuonna se ottaa Viron paikan MM-sarjasta. Tiettävästi Virossa järjestetään puolestaan EM-sarjan osakilpailu kesällä 2024.

EM-sarjan ensi vuoden kilpailuohjelmaa ei ole vielä julkistettu, mutta kalenterista on liikkunut vahvoja huhuja, joiden mukaan tulevalla kaudella ajetaan kolme sorakisaa ja viisi asvalttirallia.

Tähän tietoon EM-kausi käynnistyy huhtikuussa Unkarissa, missä ajettiin viime viikonloppuna EM-kauden päätöskisa asvaltilla. Ensi keväänä Unkarissa on kuitenkin tarkoitus kilpailla sorateillä.

Toukokuussa EM-karavaani suuntaa Kanariansaarten asvattiralliin. Seuraavat rallit ajetaan soralla: kesäkuussa Ruotsissa ja heinäkuun alussa Virossa.

Loppukausi kisataan asvalttibaanoilla Roomassa, Tshekissä, Walesissa ja Puolassa.

Walesin uusi asvalttikisa on määrä ajaa Aberystwythin kaupungin ympäristössä maan länsirannikolla. Wales oli mukana MM-sarjassa vuosina 2000-2019, mutta tuolloin kilpailu ajettiin sorateillä.

Myös Puolan asvalttiralli on toteutuessaan uutuus kaudella 2024. Slaska-ralli on järjestetty viime vuodet Etelä-Puolassa ja sen keskuspaikka on sijainnut Chorzowin kaupungissa.

Mikäli huhut pitävät paikkansa, Puola on saamassa ensi vuonna järjestettäväkseen sekä MM- että EM-sarjan osakilpailun. Maanantaina vahvistui, että Puolan MM-soraralli ajetaan kesäkuun lopussa Mikolajkin ympäristössä.

Lue lisää: Viimeinen sinetti: MM-sarjaan palaa tuttu ralli

FIA:n odotetaan vahvistavan ensi viikolla kauden 2024 rallikalenterit.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat