Ville Pynnösen radikaali muutos nuotteihin toi palkintosijan – ”Kartturi psyykkasi vierestä vauhtia”

Ville Pynnönen
Ville Pynnönen. Kuva: Eero Auvinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjasta tuttu jyväskyläläinen Ville Pynnönen lähti lauantaina ajettuun Kokkolan Juhlaralliin täysin uudistetulla nuotilla, kun numeronuotit muutettiin verbaaliseen nuottiin.

Kartanlukija Kari Kallion kanssa nuottia oli alkukesän aikana harjoiteltu ja testeissä ajettu sisään, mutta kilpailutilanteessa niiden toimivuutta päästiin Skoda Fabia R5:n ohjaimissa ensi kertaa testaamaan Kokkolan vauhdikkailla tiestöillä.

– Klapurin maineikas ja vauhdikas avaus-ek sujui heti alkuun hyvin, mutta seuraavalla ek:lla pienemmällä tiellä oli hieman tilannetta ja ajamisen rytmi sekä luotto tekemiseen hieman hajosivat. Seuravilla kahdella pätlällä ajaminen oli ihan kohtuullista, mutta hieman tuntui että auto oli liian herkällä, mietiskeli Pynnönen.

Tauolla TGS Worldwiden ilmoittamalla Skodalla kilpaileva Pynnönen päätyi ratkaisuun auton säätöjen suhteen, jolla autoa muutettiin hieman aliohjaavampaan suuntaan. Aikavertailua suoritettiin debyyttikisassaan Fabia R5:lla ajaneeseen Aleksi Röyhkiöön, joka oli tauolle tultaessa ollut noin 0,8 sekuntia kilometrillä nopeampi.

– Muutokset toimivat hyvin. Iltapäivä tuli jo vauhdillisesti hyvin, myös pienten teiden osuudet sujuivat paremmin. Autolla pystyi ajamaan jouheampia linjoja ja kartanlukija psyykkasi vierestä vauhtia heti tauon jälkeen, kertaa Pynnönen.

Viimeisillä kolmella erikoiskokeella oli mittaa 25,66 kilometriä ja ero Röyhkiöön kasvoi vain kymmenen sekuntia. Kilpakuljettajien rakas apuväline eli kello kertoi siis suuntauksen olevan oikea. Yleiskilpailun kolmas sija WRC-kuljettaja Takamoto Katsutan ja Röyhkiön ohjastaman R5:n jälkeen toi muistoksi kilpailusta pokaalit ja luottamusta tulevaan.

– Rally Liepaja on parin viikon päästä Latviassa ja sinne monen muun suomalaisen tavoin suuntaamme ajamaan. Siellä on suhteellisen nopeat tiestöt ja uusia kokemuksia lähdetään hakemaan. Taso siellä on kova, sillä onhan se ERC-kilpailu. Koitetaan kuitenkin sielläkin oppia uutta ja on meillä nyt Kokkolan jäljiltäkin jo pieniä viilauksia nuottiin mielessä. Ihan positiivisilla ajatuksilla ja pitkäjänteisyydellä tässä asioita kehitetään ja opitaan, miettii Pynnönen tulevaa Latvian matkaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat