Aleksi Röyhkiöltä kovat näytöt debyyttikisassa nelivetoautolla – ”Paras päivä ralliurallani”

Aleksi Röyhkiö
Ville Mannisenmäki ja Aleksi Röyhkiö. Kuva: Röyhkiö Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Elokuun koittaessa kotimainen rallin kesäkausi pääsi alkamaan, kun ensimmäinen sorakilpailu kaasuteltiin lauantaina Kokkolassa. Aleksi Röyhkiö debytoi nelivetoisella R5-kilpurilla, jolla 20-vuotias ylöjärveläinen onnistui pitämään jopa odotettua parempaa vauhtia.

Aleksi Röyhkiö ja kartanlukija Ville Mannisenmäki antoivat mainion näytteen taidoistaan ajamalla luokkansa pohja-ajat kaikilla seitsemällä erikoiskokeella. Niinpä luokkavoittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä.

Kokkola 400 Juhlarallin voitti Toyotan japanilainen WRC-kuski Takamoto Katsuta, jolle toiseksi ajanut Röyhkiö jäi 1.22,3 minuuttia. Vastaavasti rallin kolmas, Röyhkiön tapaan Skoda Fabia R5:lla ajanut Ville Pynnönen taipui Röyhkiölle 41,7 sekuntia.

Parhaimmilla erikoiskokeilla Röyhkiön autokunta jäi vain sekunnin verran kilometrillä WRC Toyotalle. Tuloksista myös ilmenee, että eroa taaksepäin samanlaisella R5-kalustolla ajaviin oli parhaimmillaan sekunnin kilometrillä.

– Vauhdin puolesta en osannut ennakkoon arvioida meidän suorituskykyä. Kilpailun jälkeen voi kyllä todeta, että kaikki sujui hienosti, Röyhkiö iloitsi.

– Tämä oli varmasti paras päivä tähänastisella ralliurallani. Kympin suoritus kuskilta, kartturilta ja Printsport- tiimiltä. Meillä oli hyvä luottamus uuteen autoon, kun ennakkovalmistelut ja -testit oli hoidettu mahdollisimman huolellisesti.

Ensimmäinen kisa R5-autolla sujui kaiken kaikkiaan yli odotusten.

– Ajaminen sujui perusvarmalla taktiikalla. Koko kilpailu vietiin läpi ilman mainittavaa ajovirhettä. Yhtään tilannettakaan ei matkalle osunut. Hieno auto ja tosi hieno kokemus, Röyhkiö summasi testikilpailun kokemukset.

Tällä kilpailukaudella Aleksi Röyhkiö ajaa rallin SM-sarjassa etuvetoisella Ford Fiestalla, jolla hän on SM3-luokan pistetaulukossa kolmantena. SM-sarjan ohjelmassa on syyskaudella vielä kaksi osakilpailua, Kouvolassa ja Seinäjoella.

Lue myös nämä

  • Uusimmat