Hyundain tallipomolta kehut Huttuselle, myös WRC-tähti ihaili – ”Jari puski todella kovaa”

Lukka ja Huttunen
Kartanlukija Mikko Lukka ja Jari Huttunen Alba-rallin podiumilla. Kuva: Hyundai Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari Huttunen antoi jälleen kovat näytöt osaamisestaan sijoituttuaan sunnuntaina ajetussa Rally di Albassa toiseksi kovassa seurassa.

Huttusen edelle kilpailussa ehti vain Hyundain WRC-tallista tuttu irlantilaiskuski Craig Breen, jolle kiuruvetinen taipui 8,7 sekunnilla. Taakse jäi muun muassa kolmanneksi ajanut WRC-tähti Dani Sordo, joka hävisi Huttuselle 14,8 sekuntia.

Breen antoi täyden tunnustuksen nuorelle suomalaiskuskille.

– Jari puski todella kovaa. Minulla ei ollut missään vaiheessa varaa höllätä. Tunsin kuitenkin oloni hyvin luottavaiseksi autossa, Breen kommentoi Dirtfishin mukaan.

– Päivä oli kaiken kaikkiaan hyvä, kuten koko reissuni Italiaan. Oli hienoa voittaa Rooman tuloksen jälkeen. Pomo on tyytyväinen. Se on kaikkein tärkeintä, viikko takaperin Rooman EM-rallissa MRF:n renkailla neljänneksi sijoittunut Breen jatkoi.

Ja pomo eli Andrea Adamo oli erittäin tyytyväinen. Torinolaisella on varaa valita kuskeja MM-ralleihin ykköstähtien Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin tueksi. Huttusen näyttöpaikasta WRC-autolla ei saatu kuitenkaan mitään osviittaa.

– En haluaisi liioitella, mutta Craig ja Jari olivat aika tavalla eri maailmasta tässä kisassa. Dani oli kolmas heidän takanaan, mutta pitää muistaa, ettei hän ole testannut R5-autoa. Craig puolestaan ajoi asvalttirallin samanlaisella autolla viime viikolla ja kuten kaikki tietää, on tärkeää tottua autoon. Joka tapauksessa erittäin fantastista työtä koko porukalta, Adamo summasi.

Huttusen hommat jatkuvat pian, sillä mies on mukana jo tulevana viikonloppuna Puolan rallisarjan kisassa. Hyundai on ilmoittanut kiuruvetisen myös syyskuun MM-ralliin R5-autolla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat