Vetomiehet aloittivat urakkansa Harjulta

vetomiehet
Vetomiehet aloittivat urakkansa. Kuva: Kuva: AKK/Annu Huumarkangas

Legendaarinen Harjun erikoiskoe aloitti Vetomiesten ja Nelivetomiesten urakan viikonloppuna Neste Rallissa. Tuhansien katsojien saattelemana Vetomiehet kipusivat Harjun rinteelle viime vuoden voittajan Vesa ”Idän pikajuna” Hirvosen johdolla.

Vetomiehissä parhaat noteeraukset tehtiin Hondien voimin. Viime vuoden SM4-luokan kärkipari Jesse Turunen ja Esa Ruotsalainen jatkoivat Harjulla kissa-hiiri leikkiään. Harjun nopeimman kellotuksen teki Esa Ruotsalainen perässään Turunen ja bemarikuski Hirvonen. Eroa kärkitrion välillä oli ainoastaan 1,2 sekuntia.

Jukka Ketomäeällä oli kunnia avata Nelivetomiesten kilpailu Neste Rallissa 2017. Ounasteltu kahden minuutin alitus ei Ketomäeltä onnistunut ja Ketomäen oli tyytyminen Harjulla kolmanteen sijaan. Pätkän nopeinta vauhtia piti Mikko Eskelinen Mitsubishi Lancer WRC:llään. Eskelisen ja Ketomäen väliin kiilasi yksi kisan ennakkosuosikeista, Mika Rampanen, 1,7 sekunnin erolla Eskeliseen.

Huomenna lauantaina Vetomiesten reitillä on viisi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on vajaat 100 kilometriä. Luvassa on muun muassa legendaarinen Ouninpohja, joka varmasti erottaa jyvät akanoista jälleen kerran. Vetomiehet starttaavat heti MM-karavaanin ensimmäisen vedon jälkeen, joten erikoiskokeilla riittää nähtävää koko päiväksi. Maaliin Paviljongille Vetomiehiä odotetaan kello 19.00.