Teemu Asunmaa: Kaiken kaikkiaan opettava päivä

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa vauhdissa Suomen MM-rallissa. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK Sports Oy
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen ovat Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa neljäntenä perjantain jälkeen. Asunmaa nosti vauhtiaan tasaisesti päivän aikana ja iltapäivän erikoiskokeilla ajat olivat jo varsin lähellä luokan kärkikuljettajia, jotka ovat käytännössä kiertäneet koko MM-sarjan tällä kaudella.

Torstaina ajetun lyhyen yleisöerikoiskokeen jälkeen Teemu Asunmaa oli WRC2-luokassa sijalla 13, mutta ero kärkeen oli tuossa vaiheessa ainoastaan 3,8 sekuntia. Perjantain aamupäivän erikoiskokeilla Asunmaa ajoi ek-sijoitukset 11-4-5-11-3-8 ja oli huoltotauolle saapuessaan luokassa sijalla seitsemän, 43,1 sekuntia kärjessä ajaneesta Ole Christian Veibysta jääneenä.

– Aamu ei mennyt ihan nappiin. Ihan kokeiltiin, että miten kaikki toimii ja miten menee, kun Riihimäellä kuitenkin toukokuussa viimeksi oltiin oikein kunnolla ajettu rallia. Opeteltiin lähinnä urassa ajamista. Siitä se lähti sitten pikku hiljaa kulkemaan, ihan hyviä aikoja tuli muutama, Asunmaa kommentoi.

Rallin SM-sarjassa SM1-luokkaa tänä vuonna hallinnut Asunmaa myöntää, että nyt ajettava Suomen MM-ralli on täysin eri tyylinen kilpailu kuin mitä kotimaisen arvosarjan osakilpailut.

– Paljon enemmän opettelua mitä odotin. Tämä on niin erilaista ja varsinkin, kun tulee uraa ja tie kuluu, niin mutkaan saa ajaa paljon kovempaa kuin mitä SM-rallissa. Kiviä on paljon ja niiden yli pitää ajaa. Pari kertaa oli onnea matkassa, meni tosi isojen kivien yli, mutta ei onneksi rikkonut mitään, Asunmaa pohti ennen iltapäivän erikoiskokeita.

Iltapäivän kuudella erikoiskokeella Asunmaan vauhti riitti neljä kertaa neljän nopeimman joukkoon ja yötauolle alavutelainen saapui WRC2-luokan neljäntenä, reilun minuutin johtavasta kuljettajasta Veibysta jääneenä.

– Kaiken kaikkiaan opettava päivä. Muutama kiveen osuminen ja tunnustelua, että miten auto ja renkaat kestää huonokuntoisilla osuuksilla. Jos olisi aiempaa ajokokemusta, niin olisi varmaan 25 sekuntia ottanut pois helposti. Tiedän, että pystyn selkeästi parempaan. Huomenna jatkuu ja lähtöpaikka on hyvä. Erikoiskokeet ovat sellaisia, jotka sopivat meille, Asunmaa katsoi perjantain päätteeksi kohti lauantain ajopäivää.

Suomen MM-ralli jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan 133,9 kilometriä. Maaliin saavutaan sunnuntaina iltapäivällä.

WRC2-luokan yleiskilpailun tilanne 12/25 ek:n jälkeen

1) Ole Christian Veiby (Skoda) 1.16.34,3
2) Eric Camilli (Ford) + 10,7
3) Jari Huttunen (Skoda) + 12,4
4) Teemu Asunmaa (Skoda) + 1.03,4
5) Quentin Gilbert (Skoda) + 1.08,6
6) Fabio Andolfi (Hyundai) + 2.03,0

Lue myös nämä