Vetääkö Sebastien Ogier riskitaktiikalla? – ”Minulla oli jo iso tilanne”

Toyotan multimestari Sebastien Ogier joutui hieman taipumaan Kroatian MM-rallin lauantaiaamun lenkillä.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ennen lauantain neljää viimeistä erikoiskoetta Ogier on kisaa johtavaa Hyundain Thierry Neuvillea 11,3 sekuntia perässä. Ranskalainen tuskasteli hieman autonsa säätöjä.

– Me vaihdoimme säätöjä, mutta ikävä kyllä meidän osaltamme ne eivät oikein toimineet. En saanut kuivalla asvaltilla samaa fiilistä kuin eilen. Vauhtia puuttui vähän, mutta ei se toisaalta ihan huonosti mennyt, Ogier kertoi.

Toyota-tähdellä oli myös iso tilanne aamun kolmannella erikoiskokeella, mikä rikkoi etupuskuria.

– Se oli iso tilanne kolmospätkällä. Yllättäen, en tiedä miksi, auton perä irtosi ja en saanut kunnon sisääntuloa mutkaan. Auto yliohjasi valtavasti ja en melkein saanut pidettyä sitä hallinnassa, Ogier selvitti.

– Mutkan sisäosan aita rikkoi etupuskuria, mikä aiheutti vähän aikatappiota loppulenkin aikana, koska aerodynamiikkaa puuttui.

Eikä ongelmat jääneet pelkästään rikkoutuneeseen etupuskuriin.

– Minun piti ajaa viimeinen erikoiskoe sadekelin renkaalla, koska yksi pehmeistä renkaista oli aika vaurioitunut. En halunnut ottaa riskiä, että se menee rikki pätkällä. Sekin toi vähän aikatappiota. En tiedä paljon, mutta varmasti vähän.

Lauantain jälkeen jaetaan jo ensimmäiset ehdolliset MM-pisteet. Kamppailu voitosta on varmasti tuimaa, sillä Ogierilla ei ole sinänsä mitään menetettävää ja hän voi tehdä riskivalintoja renkaiden suhteen. Sen sijaan Neuvillella ja toisena olevalla Elfyn Evansilla on sarjatilanne mietittävänään.

Ogier voi esimerkiksi ottaa optimaaliset renkaat kuivalle kelille ja toivoa, ettei sadetta pätkille tule. Sen sijaan Neuville ja Evans joutuvat tutkimaan sääkarttoja hyvin tarkkaan ja kenties ottamaan turvallisena valintana myös muutaman sadepyörän mukaan.

Evans on Neuvillea perässä vain 4,7 sekunnin verran. Isoin aikaero tuli aamulenkin päätöspätkällä, jolla Evans hävisi belgialaiselle kolme sekuntia.

– Marginaalit ovat olleet koko ajan pieniä. Viimeisellä me hävisimme vähän liikaa ainakin teoriassa. Joka pätkällä erot olivat vain kymmenyksiä, mutta viimeinen ei tullut niin hyvin, Evans totesi.

– Tietenkin haluamme jatkaa samalla rytmillä ja katsoa, mikä on mahdollista. Haluamme toki yrittää saada Thierryn kiinni, mutta samaan aikaan on pidettävä mielessä, että myös maaliin pitäisi päästä, walesilainen jatkoi.

Lue myös nämä