Ott Tänak kävi lähellä totaalista katastrofia – yhdestä hommasta virolainen kieltäytyi täysin

Virolaisen Ott Tänakin vaikeudet ovat jatkuneet Kroatian MM-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak Kroatian MM-rallissa keväällä 2024. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak on lauantain aamupäivän jälkeen rallissa neljäntenä, mutta Fordin Adrien Fourmaux on pystynyt antamaan taustalta painetta Hyundai-tähdelle.

Tänakin ja Fourmaux’n ero kaventui aamupäivällä enää vain reiluun 14 sekuntiin. Haastetta on lisännyt epävakaa sää, minkä ennustaminen tuntuu olevan mahdotonta. Tänak noudatti Marcus Grönholmin ohjenuoraa vuosien takaa, eikä suostunut ryhtymään meteorologiksi.

– Ei mitään ideaa. Sadetta ennustettiin tälle aamulle, mutta eihän sitä tullut, Tänak kuittasi.

– Kun ollaan vuorilla, niin se menee aina näin. Sitä on todella vaikeaa ennustaa. Eilen illalla olimme vielä aika varmoja, että sade tulee, Tänak jatkoi.

Tänakin aamupäivä oli haastava. Virolainen ei pystynyt vastaamaan kärjen vauhtiin. Erot olivat kohtuullisen pieniä koko ajan, mutta virolaisen asema rallissa heikkeni silti.

– Aamun ensimmäisellä pätkällä puskin aika kovaa, mutta en löytänyt tasapainoa ajamiseen. Tein renkaiden suhteen ihan liikaa hommia. Seuraavilla kolmella pätkällä sitten vain selviydyin ja tulin niistä vain läpi. Minulla oli myös yksi tilanne, mutta muuten selvisimme ihan hyvin, Tänak selvitti.

Yhdessä kohtaa Tänakin Hyundain auton oikea etuosa otti vähän osumaa, mutta suurempia vaurioita autoon ei tullut.

– Menimme vähän leveäksi ja auton oikea etuosa osui reunakivetykseen. Vahinkoa ei juurikaan tullut. Vain jotain naarmuja. Odotin pahempaa, Tänak kertoi.

Iltapäivään valmistautuminen tulee olemaan hankalaa. Rengasvalinta tuottaa taas päänvaivaa, kun keli on niin arvaamaton.

– Kuten tänä aamuna näimme, niin keliä on todella vaikea ennustaa. Veikkaan, että se on ihan sama homma iltapäivällä. Katsotaan, mitä tiimi sanoo, mutta näyttäisi siltä, että meidän pitää varautua ihan kaikkeen, virolainen mietti.

Lue myös nämä