Vesa Hirvonen puolustaa voittoaan Vetomies-kilpailussa

Vesa Hirvonen
Vesa Hirvonen puolustaa Vetomies-kisan voittoa. Kuva: Marko Kyöstilä
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-rallissa on jälleen mukana oheiskilpailuna ajettava kansallinen Vetomies-kilpailu, joten Neste Rallin yleisölle on tarjolla näyttäviä ajolinjoja ja kovaa taistelua myös MM-rallin lisäksi.

Joensuulainen Vesa Hirvonen lähtee yhtenä suosikkina tänä viikonloppuna ajettavaan kisaan. Nopeaksi tiedetty, Idän Pikajuna -lempinimellä tunnettu, leppoisa autourheilija voitti Vetomiehen viime vuonna ja kaksi vuotta sitten hän sijoittui toiseksi.

BMW M3-kuskin tavoitteena on uusia kisan voitto, mutta odotettavissa on tuimaa kamppailua kärkisijoista:

– Kovin paljon ei ole ennakkotestiä takana, mutta muuten fiilis on parempi kuin viime vuonna tähän aikaan, totesi Hirvonen kilpailun aattona.

– Taso tuntuu olevan jopa kovempi kuin ennen, kun nyt mukana on SM-sarjan kärkinimiä. Kolmen joukkoon yltääkseen täytyy tyrkätä aika kovaa. Lähden ajamaan omaa ajoa ja kyllä se voitto on selkeänä tavoitteena.

– Viime vuonna ylsin parhaimmillani kovempaan vauhtiin kuin kaksivetoautot MM-rallin puolella, joten vauhdin suhteen olen luottavainen.

Vesa Hirvonen ja kokenut kakkonen Jussi Martiskin lähtevät reitille ensimmäisenä kilpailijana Vetomies-kilpailijoiden joukossa.

Vetomiesten reitillä on kuusi erikoiskoetta, joille kertyy mittaa yhteensä lähes 100 kilometriä. Heidän kilpailunsa käynnistyy perjantai-iltana Harjulta, jossa Vetomiehet ajavat ennen MM-sarjan autoja jo kello 18.30 alkaen.

Lauantaina Vetomiehet päästetään irti MM-kuskien jälkeen, joten metsässä riittää nähtävää koko päiväksi. Maaliin Jyväskylän Paviljongille he saapuvat kello 19.00, jolloin podiumseremoniassa juhlitaan voittajia.

Vetomies-kilpailun aikataulu:

Perjantai 28.7.
EK 13 Harju 2 klo 18:30

Lauantai 29.7.
EK 14 Pihlajakoski 1 klo 10:43
EK 15 Päijälä 1 klo 12:06
EK 16 Ouninpohja klo 12:49
EK 20 Pihlajakoski 2 klo 14:39
EK 21 Päijälä 2 klo 15:47
Maali Paviljonki klo 19:00

Lue myös nämä

  • Uusimmat