Suninen tietää kotikisansa haasteen – ”Sekunnit yhtä tiukassa joka paikassa”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Suninen lähtee tänään alkavaan Neste Ralliin yhtenä kuumista suomalaisnimistä. Kutkuttavaksi tilanteen tekee se, että Sunisen alla on kotikisassa ensi kertaa WRC-auto.

Torstai oli useimmille kilpailijoille vain aiemman työn jäljen varmistelua. Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula sen sijaan hyökkäsivät Ruuhimäen hyppyreihin mielessään tehdä lisää tuttavuutta Ford Fiesta WRC:n kanssa.

Alunperin täyden päivän pituiseksi suunniteltu testi typistyi viime maanantaina puolen päivän kokeiluksi varsinaisella ralliautolla. Kilometrejä Suninen pääsi ajamaan noin sata, eikä auto ollut enää yhtä vieras kuin ennen Puolan MM-rallia.

– Ajo oli hyvän oloista. Pieniä virheitä tuli, mutta koetetaan niitä korjata rallia varten, Suninen hymyili.

Suninen oli Ruuhimäen testierikoiskokeen yhdenneksitoista nopein ajalla 2.16,4. Eroa nopeimman ajan kellottaneeseen Kris Meekeen tuli 2,1 sekuntia.

Testierikoiskoe toi kuitenkin paljon lisää varmuutta muun muassa shikaanien lähestymiseen, mikä on uutta jokaiselle kilpailijaparille Suomessa.

– Voihan sitä riskillä laskea, mutta maaliin pitää tulla. Se oli turvallista menoa, emme hullutelleet lainkaan tuossa shakedownissa. Teimme muutamia lähestymisharjoituksia shikaaneihin. Kerran se tuli hieman huonolla ulostulolla, mutta nythän se oli hyvä kokeilla niitä.

Rallin ensimmäinen erikoiskoe pyörähtää käyntiin tänä iltana kello 19.00 alkavalla, legendaarisella Harjun kaupunkierikoiskokeella. Vaikka kyse on lyhyestä yleisöhuvista, ei tasoitusta kilpakumppaneille ole syytä antaa piiruakaan.

– Samalla tavalla siellä sekunnin saa kuin muuallakin. Se on yhtä tiukassa joka paikassa, mutta Harjun ahtaissa paikoissa aikaa voi helposti hävitäkin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat