Toisen polven suomalaiskuskilla kova tavoite Jyväskylän MM-rallissa

Emil Lindholm
Emil Lindholm on Tulevaisuuden tähti vuosimallia 2017. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm lähtee hakemaan kovaa tulosta torstai-iltana käynnistyvässä Suomen MM-rallissa.

Lindholm voitti aiemmin tänä kesänä AKK:n järjestämän Tulevaisuuden tähti -kilpailun, joka takasi hänelle ajokaluston tämän viikonlopun ralliin. Lindholm, 21, ohjastaa kisassa JWRC-luokan etuvetoista Ford Fiesta R2 -ajokkia.

Lindholm pääsi ottamaan autoon tuntumaa vajaa kuukausi sitten Puolan MM-rallissa, jossa hän sijoittui luokassaan kahdeksanneksi ja otti yhden erikoiskoevoiton.

– Taso oli kova. Kyllähän sen tiesi, että kun SM-sarjasta tulee JWRC:hen, niin siinä tapahtuu jonkinlainen steppi. Mielestäni kisa meni hyvin – emme olleet nopeimpia, mutta emme olleet hitaimpiakaan.

– Se viikonloppu oli kokonaisuudessaan hyvä testi, vaikka tiet olivat huonossa kunnossa. Pääsin totuttelemaan autoon. Kyseessä on litrainen turbomoottori, joka on luonteeltaan vähän erilainen kuin millä olen ajanut aikaisemmin. Kesti aika kauan päästä sinuiksi sen kanssa, mutta nyt olemme viisaampia, Lindholm kertoi Rallit.fille.

Lindholmin mukaan Puolan MM-rallissa tärkeintä oli saada tietää se, miten auto käyttäytyy ääritilanteissa.

– Se on täällä Suomessa olennainen juttu, kun pompitaan ja mennään välillä sivuluisussakin. Se ralli oli äärimmäisen tärkeä tätä kilpailua ajatellen, Lindholm sanoi.

Moninkertaisen rallin Suomen mestarin Sebastian Lindholmin pojan otteita seurataan tarkasti viikonlopun aikana. Emil Lindholm pitää kisaa uransa toistaiseksi tärkeimpänä.

– En voi olla mihinkään muuhun tyytyväinen kuin voittoon. Mutta aina pitää olla myös realisti. Näkisin, että kokemukseni pohjalta en kuuluisi ykkössijalle. Puolassa tuli yksi pohja-aika, joten toivottavasti täällä tulisi muutama lisää. Luulen, että jos kaikki menee nappiin, saatamme nousta sunnuntaina podiumille, Lindholm linjasi kovan tavoitteensa.

Mika Ojatalo, Jyväskylä

Lue myös nämä

  • Uusimmat