Vasta 14-vuotias suomalaislupaus kilpailee EM-rallin yhteydessä – ”En ota paineita”

Isak Hatanmaa pääsee ajamaan rallin EM-sarjan osakilpailun erikoiskokeilla tänä viikonloppuna.
Isak Hatanmaa ja Eetu Hellsten
Isak Hatanmaa (oik.) ja kartanlukija Eetu Hellsten pokkasivat palkinnot Latvian rallisarjan avausosakilpailussa. Kuva: Isak Hatanmaan arkisto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

EM-sarjan pisteistä kilpaillaan Latvian Liepaja-rallissa lauantaina ja sunnuntaina. EM-rallin yhteydessä ajetaan myös Latvian rallisarjan osakilpailu.

Toukokuussa 14 vuotta täyttänyt Hatanmaa on ajanut tänä vuonna Latvian rallisarjan LRC4-luokassa Peugeot 208 Rally4 -autolla. Maaliskuussa nuorukainen kaatoi kilpurinsa Suomussalmi-rallissa, joten kevään aikana ohjelmassa oli Peugeot’n takominen kuntoon.

Suomalaistoivo ajoi Liepaja-ralliin valmistavan testinsä tällä viikolla Riian lähettyvillä.

– Testasimme eri vakaajia ja alustaa, mutta tärkeintä oli, että saimme tuntumaa ajamiseen talven jäljiltä.  Ajoimme noin 80 kilometriä 30 asteen helteessä.

– Auto tuntui tosi hyvältä. Kaikki toimi, ja kuskinkin pitäisi olla kunnossa, sillä fysiikkatreeniä on tehty koko kevään valmentajan ohjeiden mukaan. Testistä jäi hyvä fiilis, sain itseluottamusta ajamiseen, Hatanmaa kertoo tiedotteessaan.

Liepaja-rallissa ajetaan yhteensä kymmenen erikoiskoetta kahden päivän aikana. Hatanmaalle kyseessä on Peugeot’n ratissa ensimmäinen sorakilpailu.

– Ralli alkaa kevyesti kahdella 27 kilsan pätkällä, ja täällä on noin 30 astetta lämmintä, joten pitää pysyä tarkkana. Ensin reitille lähtee lähes kuusikymmentä EM-sarjan kuskia, joten erikoiskokeet tulevat olemaan osittain heikossa kunnossa, Hatanmaa ennakoi.

– En liikaa pohdi kilpailua, enkä ota paineita tuloksesta. Tavoitteena on ajaa kilsoja talteen ja saada kokemusta. Kaasu pohjassa kuitenkin ajetaan, omien kykyjen mukaan.

Lue myös nämä

  • Uusimmat