Grönholm jahtaamaan huippusijoitusta – edessä hienosäätöä

Niclas Grönholmin urakka rallicrossin MM-sarjassa jatkuu tänä viikonloppuna, kun pisteistä ajetaan Norjan Hellissä.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: CE Dealer Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Grönholm avasi kautensa ajamalla kolmanneksi Portugalin osakilpailussa vajaat kaksi viikkoa sitten. Grönholm joutui antautumaan finaalissa ruotsalaisille Johan Kristofferssonille ja Kevin Hanssenille, mutta suomalaiskuski uskoo olevansa paremmassa vauhdissa Norjassa.

Grönholmin PWR RX1e -kilpa-autoon toteutettiin ennen kauden alkua isoja uudistuksia, joiden hienosäätäminen ottaa aina oman aikansa. Grönholm veikkaa, että suorituskykyerot Norjassa eri autojen välillä ovat pienemmät kuin sarjan avausosakilpailussa.

– Automme vaikutti Portugalissa uudistusten jälkeen hyvältä. Tietyissä ajo-olosuhteissa suorituskykymme oli todella lähellä avauskilpailun voittanutta Kristofferssonia. Vaikka kaksi autoa ehti Portugalissa edellemme, niin positiivisilla fiiliksillä Norjaan lähdetään, Grönholm kertoo tiedotteessaan.

– Olemme muuttaneet automme säätöjä viime vuodesta aika paljonkin. Portugalissa saimme isot muutokset kuntoon, joten Norjassa keskitymme automme hienosäätämiseen.

Hellin MM-näyttämö on Grönholmille aiemmilta kausilta tuttu paikka. Rata sijaitsee luonnonkauniilla paikalla noin 30 minuutin ajomatkan päässä Trondheimista itään.

– Rata on hieno, se sijaitsee sellaisen kukkulan päällä. Ei mielestäni sarjan parhaimmistoa, mutta ihan ajettava rata. Ja minulla on muutaman vuoden takaa Hellistä hyvät muistot (voitto kaudella 2019). Viime vuonna olin viides, Grönholm selvittää.

Sääennuste lupaa viikonlopulle puolipilvistä kesäsäätä.

– Mieluimmin ajan kuivalla kelillä kuin sateessa. Uskon, että suurin osa kuljettajista on samaa mieltä. Ja myös yleisö näkee enemmän vauhtia.

– Yritetään taas eturiviin ja siitä kärkeen. Toivotaan, että pystymme haastamaan. Joka tapauksessa hyviä pisteitä lähdemme Norjasta hakemaan, Grönholm päättää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat