Vasta 14-vuotias suomaislupaus yrittää toistaa Kalle Rovanperän tempun

Suomalainen rallitoivo Isak Hatanmaa kilpailee tänäkin vuonna Latvian rallisarjassa.
Isak Hatanmaa
Isak Hatanmaa. Kuva: Isak Hatanmaan tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 14-vuotias Hatanmaa aloittaa kautensa tulevana viikonloppuna Latvian Aluksne-rallissa. Nuoren vaasalaisen kartanlukijana toimii tällä kertaa Juho Koski-Lammi.

Hatanmaa kilpailee viime vuoden tapaan Peugeot 208 Rally4 -autolla etuvetoisten LRC4-luokassa. Viime vuonna hän nappasi luokasta komeasti kakkossijan. Hatanmaan suunnitelmissa on ajaa tänä vuonna Latvian mestaruussarjan lisäksi valikoituja ralleja Suomessa ja mahdollisesti myös muualla Euroopassa.

Suomalaislupaus on valmistautunut kauteen kehittämällä fysiikkaa ja ajamistaan.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Podcastissa pääsevät ääneen Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala. Pistä Rallipodi seurantaan Spotifyssä! Juttu jatkuu upotuksen alla.

– Joulukuu pidettiin täysin lomaa rallista, tein vain fysiikkatreeniä. Nuottia on harjoiteltu ja kehitetty ja ajettu testiä Koski-Lammin ja Kristian Sohlbergin kanssa. Reilu viikko ennen rallia tuli vielä vähän ylimääräistä ohjelmaa, mutta siitä myöhemmin lisää, Hatanmaa sanoo tiedotteessaan.

Hatanmaa on asettanut itselleen tavoitteekseen LRC4-luokan mestaruuden. Kauden avaavassa Aluksne-rallissa luokassa on mukana 12 nuorta kuljettajaa Virosta, Latviasta, Liettuasta ja jopa Turkista.

– Viime kauden alku onnistui, kun ajoimme heti ensimmäisessä rallissa toiseksi. Se antoi hyvän lähtölaukauksen kauteen. Nyt ajetaan taas kisa kerrallaan, erikoiskoe kerrallaan, parannetaan kaikkia osa-alueita ja sitä kautta tavoitellaan kirkkainta mitalia, Hatanmaa linjaa.

Hatanmaa seuraa tietyllä tapaa kaksinkertaisen maailmanmestarin Kalle Rovanperän jalanjälkiä. Rovanperän ralliura käynnistettiin kunnolla Latvian rallisarjassa, jossa hän saavutti mestaruuksia ennen loikkaustaan MM-sarjan puolelle.

Rovanperä voitti kaksivetoisten Latvian mestaruuden vuonna 2015, minkä päälle hän otti seuraavina vuosina vielä kaksi pääluokan mestaruutta nelivetoisella kilpurilla.

Rally Aluksnessa ajetaan kaikkiaan kymmenen erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 94 kilometriä. Kilpailu käynnistyy perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella ja lauantaina on ohjelmassa kahdeksan erikoiskoetta.

Lue myös nämä