Rallin MM-sarjan tähtikuskilla elämänsä tilaisuus – ”Se on ihan toinen kysymys, miten pää kestää”

Rallin MM-kausi 2024 pyörähtää käyntiin ensi viikolla.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallit.fin Rallipodin tuoreessa jaksossa ruoditaan lähtökohdat tulevaan kauteen. Rallipodin isäntinä ovat tuttuun tapaan Rallit.fin toimittajat Toni Heinonen ja Aki Hietavala, joiden lisäksi ääneen pääsevät Toyota-tähti Kalle Rovanperä, Hyundai-kuski Esapekka Lappi sekä Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala.

Voit kuunnella Rallipodin uuden jakson kokonaisuudessaan jutun alta tai Spotifystä!

Rovanperä ja Lappi ajavat tänä vuonna vain osan MM-ralleista. Käytännössä mestaruudesta taistelee ainoastaan kourallinen kuljettajia, joista vahvimmat kandidaatit ovat Hyundain Thierry Neuville ja Ott Tänak sekä Toyotan Elfyn Evans.

– Kuljettajien mestaruus saattaa olla ihan puhtaasti Hyundai-kuskien välinen kauppa. Eli Ott Tänakin ja Thierry Neuvillen – minun mielestäni he ovat tällä hetkellä vahvimmat, kun Kalle ei aja täyttä sarjaa, Hietavala linjaa Rallipodissa.

– Elfyn Evans on jo Toyotalla hopeaa saanut muutamankin kerran, mutta silti nostan Hyundain kuskit kuljettajien mestaruustaistossa vahvimmiksi.

Evans on jäänyt sarjassa kakkoseksi jo kolme kertaa. Viime vuonna hän taipui taistossa tallitoverilleen Rovanperälle.

– Evansilla on nyt elämänsä tilaisuus. Nyt on se kausi, milloin se mestaruus pitäisi ottaa, Heinonen painottaa.

– Viime kaudella Evans sai selvästi paremmin otetta autosta ja tuloksiakin alkoi tulla – kolme voittoa eli yhtä monta kuin Kallella. Minulla on aika kovat odotukset Evansia kohtaan, mutta miten walesilaisen pää kestää, se on ihan toinen kysymys.

Toyotan ykköstavoitteena on saavuttaa valmistajien maailmanmestaruus alkavalla kaudella. Kuljettajien mestaruus olisi hyvä bonus merkkimestaruuden päälle.

– Jari-Matti Latvalakin on sanonut, että nyt Evansilta otetaan paineita pois, ja kuljettajien mestaruus ei ole tiimille se tärkein juttu. Ihan selkeästi tiimin sisälläkin ajatellaan, että paineita ei sysätä sinne (Evansille), Heinonen tuumii.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Muista myös pistää Rallipodi seurantaan Spotifyssä!

Lue myös nämä

  • Uusimmat