Rallilegenda teki karun ilmoituksen kesken kisan – ”Olen pahoillani mutta en halua hypätä enää tähän autoon”

Parhaillaan käynnissä olevan Dakar-rallin legendoihin lukeutuva Nasser Al-Attiyah kieltäytyi ajamasta kilpailua loppuun.
Nasser Al-Attiyah
Nasser Al-Attiyah. Kuva: Red Bull Content Pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Al-Attiyah menetti mahdollisuutensa ottaa jo uransa kuudennen Dakar-rallin voiton ja tämä meni hänellä sen verran pahasti tunteisiin, että hän päätti jättää leikin kesken.

Al-Attiyahin kohtaloksi koitui rallin kuudes etappi. Hänen Prodrive-tallin autonsa vaurioitui rajussa alastulossa.

Ennen tätä Al-Attiyah oli rallissa toisena, mutta auton vaurioitumisen myötä hän putosi 16. sijalle ja eroa kärkeen kertyi jo minuuttitolkulla.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso! Voit myös kuunnella sen Spotifystä. Podcastissa pääsevät ääneen Kalle Rovanperä, Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala. Pistä Rallipodi seurantaan Spotifyssä! Juttu jatkuu upotuksen alla.

Al-Attiyah jatkoi vielä tämän jälkeen rallissa saadakseen pisteitä erämaarallien MM-sarjassa, mutta nekin haaveet kuolivat sitten kahdeksannella etapilla tulleeseen moottoririkkoon. Al-Attiyahille tarjottiin vielä tämänkin jälkeen mahdollisuutta hypätä rattiin, mutta siitä hän kieltäytyi. Yhdeksännellä etapilla autosta oli pettänyt myös jousitus.

– Olen pahoillani, mutta en halua hypätä enää tähän autoon, Al-Attiyah sanoi Dirtfishin mukaan.

– Tänä vuonna Dakarissa olen oppinut jotain elämässäni. Se ei tule koskaan tapahtumaan enää, hän sanoi kryptisesti.

Al-Attiyah ei avannut, mitä se ”jotain” oli, mutta lopputulos oli selvä.

– Olen tehnyt päätökseni. Tulin tänne vain sanomaan kiitokset, ja aion lähteä kotiin tänä iltana, Al-Attiyah oli sanonut keskusleirissä Motorsportin mukaan.

Al-Attiyah ajoi aiemmin Toyotalla ja silloin hän kärsi aniharvoin teknisistä murheista. Prodrivellä hän ajaa vain tämän kauden ja siirtyy sitten ensi vuodeksi Renault’n alaiselle Dacialle yhdessä Sebastien Loebin kanssa. Auton rakentaa ja sitä ajattaa kuitenkin Prodrive.

– Me tapasimme ennen kuin hän lähti ja se tapaaminen meni ihan ok. Selvitimme hänelle ongelmat ja kerroimme hänelle, miten aiomme ne korjata, Prodriven suorituskyvystä vastaava Gustavo Beteli sanoi Dirtfishille.

Lue myös nämä

  • Uusimmat