Varikkohuhuille stoppi – Kalle Rovanperän talli ei suunnittele siirtymistä WRC-luokkaan

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodan rallitalli on dominoinut monta vuotta R5-luokituksen autojen WRC2-luokkaa rallin MM-sarjassa. Tshekkiläismerkillä ei ole kuitenkaan mielenkiintoa nousta WRC-luokkaan, vaikka varikkohuhuissa tällaisia puheita on kuultu pitkin kautta.

Skoda kuuluu Volkswagenin konserniin, ja vaikka VW jätti WRC:n päästöskandaalin takia muutama vuosi takaperin, ei Skodalla ole hinkua kehittää WRC-tykkiä.

– Moottoriurheilu on tärkeä osa meidän brändiä. WRC2-luokassa on jo nyt kova kilpailu, joten meidän ei tarvitse todistaa mitään kenellekään. Meillä ei ole intressejä vaihtaa WRC-luokkaan, koska se vaatii myös lisäpanostusta, Skodan kehityspuolen päällikkö Christian Strube sanoo Rally Magazin -sivustolla.

Volkswagen valmistaa jälleen ensi vuodeksi ralliautoja, kun automerkki esitteli lokakuun lopussa Kataloniassa Polo GTI R5:n. Kyseistä autoa valmistetaan kuitenkin vain asiakaskäyttöön, joten suurta ristiriitaa ei aiheudu saman konsernin Skoda Fabia vastaan MM-sarjassa.

Strube sanoi Katalonian kisan aikaan, että Skodalle on tärkeää kilpailla myös aktiivisesti kansallisissa sarjoissa. Fabia R5 on ollut viime vuodet kiistatta luokkansa paras ralliauto ja myynti on ollut huippulukemissa.

Skodan tehdaskuskeina WRC2-luokassa ovat tällä kaudella ajaneet mestaruuden voittanut tshekki Jan Kopecky, Ruotsin Pontus Tidemand sekä nuori suomalaiskomeetta Kalle Rovanperä.

18-vuotiaan Rovanperän suunnitelmissa on jatkaa ensi kaudella Skodalla ajaen hänelle uusia osakilpailuja MM-sarjassa. Kaudeksi 2020 tähtäimessä on jo paikka WRC-tallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat