Quantcast

Sunnuntain rallikatsaus: Lefebvre, Kreim ja Al-Attiyah ajoivat voittoihin

Stephane Lefebvre
Stephane Lefebvre. Kuva: @World/Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viikon päätteeksi on hyvä hieman tutkailla, miten Euroopassa ja sen ulkopuolella on kurvailtu kansallisissa rallisarjoissa. Merkittävin uutinen lienee eilinen Kris Meeken keskeytys Belgian rallisarjaan kuuluvassa Condroz-rallissa lauantaina.

Meeke jäi Skoda Fabialla tien sivuun moottorivian vuoksi. Rallin MM-sarjasta niin ikään tuttu Stephane Lefebvre kuitenkin onnistui paremmin. Ranskalainen Citroen-kuski nappasi Condroz-rallin voiton 14,2 sekunnin erolla ennen belgialaista Skoda-kuskia Adrian Fernemontia.

Lefvebrelle ja varsinkin Citroenille voitto tekee hyvää, sillä C5 R5:lla ei ole vielä liiemmin kisojen voittoja juhlittu.

https://twitter.com/SLefebvreRallye/status/1059114435602800640

Condroz-rallissa nähtiin myös todella surullinen tilanne lauantaina kuudennella erikoiskokeella, kun belgialainen kartanlukija Rik Vanlessen menehtyi ulosajossa saamiinsa vammoihin. Vanlessen istui viimeiseksi jääneessä kilpailussa maanmiehensä Steve Matternen kyydissä Skoda Fabia R5:ssa.

Kilpaa on ajettu myös Saksassa, jossa reilun 150 ek-kilometrin Lausitz-rallin voiton vei EM-sarjastakin tuttu nimi Fabian Kreim Skodallaan. Isäntämaalle kaksoisvoiton varmisti Boxbergin kaupungin ympäristössä ajetussa sorarallissa niin ikään Skodalla ajava Matthias Kahle. Kolmanneksi sijoittui tsekkiläinen Ford-kuski Jaroslav Orsak.

Myös Lähi-Idässä on ajettu kilpaa. Rallin MM-sarjassa nähty ja varsinkin kestävyyskisoista tuttu Nasser Al-Attiyah vei nimiinsä Kuwait International -rallin Ford Fiestallaan. Vajaan 200 ek-kilometrin kilpailussa toiseksi sijoittui Mitsubishi Lancerilla ajava Meshari Al-Thefiri, joka kuitenkin jäi rankassa kisassa voittajasta yli 12 minuuttia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat