Heikki Kovalainen. Kuva: Balazs Gardi/Red Bull Content Pool

Heikki Kovalainen keskeytti WRC-kandidaattirallissa – ”Kaikki vaihteet katosivat”

Tykkää uutisesta

Entinen F1-kuljettaja Heikki Kovalainen joutui jättämään Japanin WRC-kandidaattirallin kesken lauantaina.

Kovalainen ajoi luokassaan yhdeksäntenä kahden erikoiskokeen jälkeen, mutta Shinshiro-rallin kolmannella pikataipaleella suomalaiskuljettajan Toyota GT86 -autosta petti vaihdelaatikko. Kovalainen pääsi pätkän maaliin, mutta suomussalmelainen joutui heittämään hanskat tiskiin lauantain osalta.

– Vaikea ensimmäinen päivä Japanin rallisarjan kilpailussa. Vaihdelaatikko meni kolmannella pätkällä ja jouduimme jättämään päivän kesken. Ensin meni nelosvaihde ja sen jälkeen kaikki vaihteet katosivat, Kovalainen raportoi Instagramissa.

https://www.instagram.com/p/Bpt7w9HH_P4/

– Ajaminen tuntui hyvältä, mutta ajat eivät olleet hyviä kahdella ensimmäisellä pätkällä. Olin hieman hämmentynyt siellä. Joka tapauksessa on hauskaa ajaa vaihteeksi ralliautolla, Kovalainen lisäsi.

Kovalainen osallistui ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen ralliin. Hän on kilpaillut viime vuodet Japanin Super GT -rata-autosarjassa.

Shinsiro-ralli kuuluu Japanin rallisarjaan, mutta se toimii samalla MM-sarjan kandidaattikilpailuna, jota ovat tarkkailemassa Michele Mouton ja Timo Rautiainen Kansainvälisen autoliiton FIA:n puolesta. Japani yrittää saada oman osakilpailun rallin MM-sarjaan kaudeksi 2020.

Keskustele uutisesta:

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja

Lue myös:

Heikki Kovalainen kilpailee WRC-kandidaattirallissa – ”Hienoa olla takaisin rallin parissaR... Entinen F1-kuljettaja Heikki Kovalainen ajaa kahden vuoden tauon jälkeen rallin, kun Shinshiro-ralli järjestet...

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja

Tykkäykset