Valkonen ajoi voittoon BMW-rallisarjassa – ”Kaikki meni suunnitelmien mukaan”

Anssi Valkonen. Kuva: Marko Kyöstilä.

Orimattila-rallissa BMW-luokan viime viikonloppuna voittanut AL-Härmän Anssi Valkonen nousi samalla BMW-rallisarjan kärkeen.

Jo ennen kauden alkua erittäin tasaiseksi ja kovaksi veikatun BMW Xtreme Rally -sarjan neljäs osakilpailu kiristi entisestään sarjan mestaruustaistelua, kun Orimattila-ralliin piikkipaikalta startannut Laihian UA:n Veli-Matti Havelin jäi kolmanneksi, ja toiseksi korkeimmat pisteet otti Nurmijärven Sami Grönthal.

– Hienosti meni päivä. Ajettiin kuudelle pätkälle neljät pohjat. Kaikki meni suunnitelmien mukaan. Tästä on mukava jatkaa kautta eteenpäin, Valkonen kommentoi BMW-rallisarjan Facebook-sivuilla julkaistulla videolla.

Sarjan ensimmäisen kesäosakilpailun voittanut vuoden 2016 BMW-mestari Grönthal kirjasi nimiinsä avaus-EK:n, mutta sen jälkeen Valkonen karkasi nurmijärveläiseltä. Päätös-EK:lla Grönthal ajoi jälleen pohjat ja kavensi eron voittajaan 6,5 sekuntiin. Kolmanneksi sijoittunut Havelin hävisi Valkoselle 30,5 sekuntia.

Havelinin voittoon päättyneen toisen talviosakilpailun väliin jättänyt Grönthal on edelleen mukana mestaruustaistelussa, sillä kuudesta ajettavasta kisasta sarjan loppupisteisiin lasketaan kilpailijan viisi parasta suoritusta.

Seuraavan kerran BMW Xtreme Rallyn pisteistä ajetaan syksyllä Espoossa ja Urjalassa.