Vahvistus tuli! Tässä ovat WRC-tallin ensi kauden kuskit

M-Sport Fordin WRC-talli on julkistanut ensi kauden kuljettajansa.
Alexandre Coria ja Adrien Fourmaux
Alexandre Coria ja Adrien Fourmaux ajavat ensi kaudella tehdastallissa. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittitiimi kertoi perjantaina, että tallin kuljettajakaksikon vuonna 2024 muodostavat ranskalainen Adrien Fourmaux sekä luxemburgilainen Gregoire Munster. Molempien kuskien tähtäimessä on kisata ensi vuonna Puma Rally1 -autolla täysi kausi lajin ykkösluokassa.

Fourmaux tiputettiin M-Sport Fordin tiimistä WRC2-luokkaan kehnosti sujuneen vuoden 2022 jälkeen. Tällä kaudella ranskalainen väläytteli useaan otteeseen vauhtiaan kartturinsa Alexandre Corian kanssa Fiesta Rally2 -auton ratissa. Parivaljakko muun muassa voitti asvaltilla ajetun Keski-Euroopan rallin omassa luokassaan. WRC2-luokan loppupisteissä tulos oli tosin vasta kahdeksas.

MM-sarjan lisäksi Fourmaux kisasi päättyneellä kaudella Britannian rallisarjassa, jonka hän myös ylivoimaisesti voitti.

– Kaudella 2024 meidän lähestymistapamme on erilainen siihen verrattuna, mitä se on edelliset 12 kuukautta ollut. On mielenkiintoista lähteä WRC-kauteen auttamaan nuoria lahjakkuuksia löytämään potentiaalinsa, tallipäällikkö Richard Millener sanoo.

Tänä vuonna M-Sportin ykköstähtenä tuikki Ott Tänak, mutta virolainen palasi takaisin Hyundain talliin. Vaikka kuskirepertuaari on brittitiimillä kokemattomampi, uskoo Millener, että hyviä tuloksia voi olla luvassa. MM-sarjassa eletään erilaista tilannetta, kun puolustava mestari Kalle Rovanperä ajaa vain puolikkaan kauden.

– Monet huippukuskit eivät aja täyttä sarjaa, joten meillä on mahdollisuus ajaa kovia ja yllättäviäkin tuloksia. Meillä on edelleen kaikki ainekset tehdä kovaa tulosta. Tiimi on erittäin motivoitunut ja valmis aloittamaan puhtaalta pöydältä, Millener summaa.

24-vuotias Munster aloitteli vasta tänä vuonna uraansa Rally1-auton ratissa, kun mies pääsi liikemies Jourdan Serderidiksen autolla kolme MM-rallia. Paras tulos Puman ratissa oli Keski-Euroopan kisan seitsemäs tila.

– Adrien, Alex, Gregoire ja Louis (Louka) ovat hienoja tyyppejä. Heillä on kaikilla paljon päättäväisyyttä ja motivaatiota. Nuori tiimi voi tuoda paljon energiaa ja hienoja asioita, Millener miettii.

– En malta odottaa, että kausi alkaa ja pääsen työskentelemään heidän kanssaan. Haluamme näyttää yhdessä, mihin voimme yltää.

Rallin MM-kausi 2024 starttaa ikonisella Monte Carlon osakilpailulla tammikuun lopulla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat