Irlanti janoaa takaisin MM-rallikalenteriin – uusi tukikohta on jo päätetty?

Irlanti haluaa takaisin WRC-karkeloihin.
Kuvituskuva Irlanti(Wales)
Kuvituskuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Saarivaltiossa on ajetu MM-ralli kahdesti, kun vuosina 2007 ja 2009 maassa ajettiin asvalttiosakilpailu. Molemmilla kerroilla voittoa juhli Sebastien Loeb Citroenillaan.

Tuolloin kisan tukikohtana toimi Sligon kaupunki ja pätkiä ajettiin myös Pohjois-Irlannin puolella. Nyt kisaa kaavaillaan Limerickiin, joka sijaitsee Irlannin eteläosassa noin 200 kilometriä pääkaupunki Dublinista lounaaseen.

Limerick Post -lehden mukaan Irlanti tähtää takaisin rallin MM-sarjaan jo vuodeksi 2025. Kisan toivotaan tuovan alueelle 100 miljoonan euron tulot. Lehden mukaan myös Kerry ja Waterford ovat hakuprosessissa edelleen mukana uudeksi WRC-tukikohdaksi, mutta paikallislehden mukaan oma kaupunki on vahvimmilla.

– Rallin keskuspaikan osalta mikään ei liity varsinaisesti erikoiskokeisiin tai muuhun sellaiseen. Vuodeksi 2025 voi tulla muutoksia. Jo nyt WRC-kisoissa ensimmäisen päivän huolto on tyypillisesti etähuolto, Irlannin moottoriliiton nokkamies Aiden Harper sanoo Limerick Post -lehden verkkosivuilla.

– Minusta tämä on aivan mahtava idea ja olisi elintärkeää Limerickin kaupungin kannalta, kuten myös koko Irlannin kannalta. Me olemme paras vaihtoehto, koska meillä on moottorirata ja olemme vain muutaman sadan metrin päässä moottoritieltä. Yhdistämme koko maan, Limerick Motor Clubin johtaja Richard O´Donaghue säestää.

Irlannissa odotetaan päätöstä huoltoparkin sijainnista uuden vuoden alussa. Sen jälkeen varsinainen hakuprosessi pääsee käyntiin.

Rallin MM-kausi 2024 starttaa perinteikkäällä Monte Carlon osakilpailulla tammikuun loppupuolella.

Lue myös nämä