Vahvistus: Esapekka Lapilta jää perinteikkään MM-rallin paluu välistä

Toyotan Esapekka Lappi ei matkusta Uuteen-Seelantiin syys-lokakuun vaihteessa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier palaa Toyotan puikkoihin Uudessa-Seelannissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanilaisvalmistajan kolmanteen autoon Uuden-Seelannin sorakisassa hyppää kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, jolle kyseessä on kauden neljäs MM-ralli.

Uusi-Seelanti palaa muutaman viikon päästä MM-tasolle ensi kertaa sitten vuoden 2012. Ralli ajetaan 29.9-2.10.

– Uuden-Seelannin ralli oli korkealla sillä listalla, mitä kisoja tänä vuonna haluan ajaa. Olen ajanut siellä kerran aiemmin ja kyseessä on kaunis ralli. Tiet ovat yhdet parhaista koko rallimaailmassa. Rakastuin myös luonnon monimuotoisuuteen Uudessa-Seelannissa, Ogier herkistelee kisajärjestäjän tiedotteessa.

Ogier oli lähellä voittoa Uudessa-Seelannissa kaudella 2010, kun hän johti kisaa yli kuudella sekunnilla ennen päätöserikoiskoetta. Ranskalainen kuitenkin spinnasi aivan pätkän lopussa ja voittoon kiiti Ogierin nykyinen tallipäällikkö Jari-Matti Latvala.

– Se oli rankka hetki, sillä jahtasin silloin vielä avausvoittoani. Se on kuitenkin tärkeä askel omalla uralla. Onneksi sain sen ensimmäisen voiton sitten muutama viikko myöhemmin Portugalissa, Ogier muistelee.

– Minulla jäikin vähän homma kesken Uudessa-Seelannissa, joten se on myös yksi syy palata kilpailuun. Vaikka en enää aja täysipäiväisesti, odotan olevani kilpailukykyinen.

Ogier ajoi viimeksi Keniassa juhannuksena, mutta jäi Toyota-kuskeista viimeiseksi ollen kuitenkin kisan neljäs. Portugalin rallissa toukokuussa Ogier keskeytti ja Monte Carlossa tammikuussa menetti voiton Sebastien Loebille viimeisen päivän rengasrikon myötä.

Lappi kisaa Toyotan kolmannessa autossa ensi viikolla Kreikassa. Kyseessä on neljäs perättäinen MM-ralli suomalaiskuskille, sillä pieksämäkeläinen ajoi myös Virossa, Suomessa ja Belgiassa.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat