Quantcast

Ott Tänakilta tiukkaa tekstiä: ”Tämä on ollut yhtä alamäkeä”

Ott Tänak on viime kisoissa päässyt voittojen makuun rallin MM-sarjassa, mutta virolaisen mukaan hänen tallillaan on yhä iso ongelma selvitettävänä.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain Rally1-hybridikilpurin suorituskyky on ainakin tulosten perusteella parantunut kauden mittaan. Toyotaa tiimi tuskin saavuttaa valmistajien MM-kamppailussa, mutta Tänak on pystynyt haastamaan MM-sarjaa johtavan Kalle Rovanperän ja Toyota-tähden tallitoverit edellisissä MM-ralleissa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Tänakilla on tältä kaudelta kolme osakilpailuvoittoa, joista ensimmäinen tuli Sardiniassa kesäkuussa. Elokuun alussa hän ajoi upeaan voittoon Jyväskylässä ja seuraava ykköstila tuli pari viikkoa sitten Belgiassa.

– Isoin kysymys on edelleen tallin ja johtoportaan rakenne. Jos pystymme selvittämään nämä asiat, sitten muutkin asiat hoituvat, Tänak kertoi Belgian MM-rallin yhteydessä.

Hyundai on ollut ilman varsinaista tallipäällikköä koko kuluvan kauden. Italialainen Andrea Adamo siirtyi syrjään tiimipomon tehtävistä viime vuoden lopussa, ja siitä lähtien väliaikaisena pomona on toiminut ranskalainen Julien Moncet.

Hyundai ei ole vieläkään nimittänyt vakituista tallipäällikköä. Talli vakuutteli Belgian MM-rallin jälkeen, että sillä on toistaiseksi täysi luotto ranskalaispomoon.

Lue myös: Hyundain rallitiimiltä yllättävä tiedote – täystyrmäys huhuille

Tänakin mukaan ”asiat eivät toimi tällä hetkellä” tallissa. Virolaiskuljettaja ei ole juurikaan säästellyt sanojaan tiimiä kohtaan, eikä hän tehnyt niin tälläkään kertaa.

– Jos asiat eivät toimi, ja olisimme tyytyväisiä – silloin emme olisi täällä oikeiden prioriteettien takia. Tärkein asia on se, että olemme nopeita. En ole mielestäni ankara Hyundaita kohtaan, vaan kyse on enemmänkin siitä, että pääsemme oikeille raiteille ja saamme asiat selvitettyä, Tänak painotti.

– Hyundai voisi saavuttaa isoja asioita. Siitä lähtien, kun menetimme tallipäällikkömme, tämä on ollut yhtä alamäkeä. Voitamme muutaman rallin kaudessa, mutta se ei ole sitä, mihin rahkeet riittävät Hyundailla.

Rivien välistä voi helposti lukea, että Tänak haluaisi uuden tallipäällikön Hyundaille.

– Hyundai pystyy paljon parempaan. Sen vuoksi tarvitsemme vahvaa johtajuutta, jotta hommat toimivat jälleen.

Tänakin nimi on yhdistetty huhuissa M-Sport Ford -talliin ensi kaudeksi. Joku voisi tulkita Tänakin kritiikin siten, että hän ottaa etäisyyttä nykyiseen työnantajaansa ja lähestyy samalla toista tiimiä. Tänak viittasi nopeasti kintaalla tällaisille spekulaatioille.

– M-Sportilla ei ole mitään tekemistä Hyundain johdon kanssa, Tänak naurahti.

– Olemme tehneet todella paljon töitä tämän tiimin eteen. Tämä on vain yksi huhu, virolaistähti kuittasi.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan ensi viikolla Kreikassa.

Katso alta Belgian MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat