Kalle Rovanperälle komea voitto kakkoslajissaan – ”Hullu taistelu finaalissa”

Kalle Rovanperä oli iskussa lauantaina Venetsia Drifting -kilpailussa Kokkolassa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

Rallin MM-sarjaa johtava Rovanperä jätti driftingin erikoismiehet taakseen Pohjois-Euroopan mestaruussarjaan kuuluvassa kilpailussa. Rovanperä korjasi voiton lyötyään finaalissa latvialaisen Nikolass Bertansin.

Rovanperä laittoi Toyota Supransa näyttäviin luisuihin jo perjantain lajitteluissa. Rovanperä keräsi ensimmäisellä vedollaan 89 pistettä, jotka oikeuttivat lajitteluissa kakkossijaan Juha Rintasen takana.

Lauantain pariajokaavioon eteni lajitteluiden 32 parasta. Avauskierroksella Rovanperä päihitti Sander Kelnerin, ja kakkoskierroksella Joni-Kristeri Hellsten joutui taipumaan Rovanperälle teknisen vian vuoksi.

Kahdeksan parhaan kaaviossa Rovanperä löi kaksintaistelussa Juha Pöytälaakson ja välierissä suomalaisässä näytti kaapin paikan latvialaiselle Edgars Krogerisille.

Finaali oli kahden nuoren kuskihuipun välinen kamppailu, kun 21-vuotias Rovanperä sai vastaansa vain 17-vuotiaan Nikolass Bertansin. Nuori latvialainen ei tällä kertaa pystynyt lyömään Toyota-pilotti Rovanperää, vaikkakin voittaja ratkaistiin uusinta-ajossa.

Lauantain pariajot suoritettiin märässä kelissä, mutta Rovanperä hallitsi mestarin elkein liukkaat olosuhteet.

– Ykkössija tuli kuten viime vuonnakin. Meillä oli hullu ”one more time” -taistelu finaalissa Nikolassin kanssa. Hänkin on todella lahjakas ja hyvä kuljettaja, Rovanperä kertoi Instagram-tarinassaan.

– Tämä oli mukava viikonloppu. Finaalitaistot olivat hulluja ja saimme voiton, mikä on tärkein juttu, Venetsia Driftingin voittoa viime vuodelta puolustanut Rovanperä lisäsi.

Rovanperällä pitää kiirettä, sillä ensi viikolla hän kilpailee Kreikan MM-rallissa. Suomalaiskuskilla on teoreettinen mahdollisuus sinetöidä maailmanmestaruus jo Akropolis-rallissa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Juttua korjattu kello 16.17: Joni-Kristeri Hellsten joutui taipumaan toisella kierroksella Rovanperälle teknisen vian vuoksi.

Katso alapuolelta Rovanperän tyylinäyte driftingin Irlannin EM-osakilpailusta.