Uusiiko Sebastien Loeb viime vuoden yllätyksen Kataloniassa? – ”Olemme luottavaisia”

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Yhdeksänkertainen rallin MM-sarjan maailmanmestari Sebastien Loeb palaa pitkästä aikaa tositoimiin ensi viikon Katalonian osakilpailussa.

Loeb lähtee uusimaan viime vuoden huikeaa temppuaan, kun hän peittosi Espanjassa aktiivikuskit Citroenin ratissa. Kokemuksesta homma ei ainakaan jää kiinni. Loeb on voittanut Kataloniassa ennätykselliset yhdeksän kertaa.

– Olen aina nauttinut Katalonian kisasta. Olen voittanut siellä monesti, mutta se on ennen kaikkea mukava paikka aivan meren rannalla. Olen aina tykännyt myös rallin luonteesta, kun auton säätöjä vaihdetaan täysin kesken rallin sorapätkien jälkeen, Loeb summailee.

Ranskalaismestari ajoi kuluneena viikonloppuna valmistavan kisan Etelä-Espanjan Granadassa. Loeb vei ylivoimaisesti WRC-autolla Rallye Ciudad de Granada -kisan voiton.

– Olemme luottavaisia, että olemme kärjen vauhdissa mukana. Tavoitteenamme on lisätä johtoamme valmistajien MM-taistelussa, Loeb toteaa.

Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,284824″ ap mute ]

 

Tallipomo Andrea Adamo on koko kauden ajan kierrättänyt taitavasti kuljettajiaan. Espanjan kisaa ajatellen korealaisvalmistajalla on pullat varsin hyvin uunissa, sillä Loebin lisäksi ratissa nähdään myös toinen asvalttispesialisti Dani Sordo. Kolmatta autoa ajaa MM-sarjassa kolmantena oleva Thierry Neuville.

Lue myös: Jäähyväiset ainutlaatuiselle MM-rallille – tämä kaikki sinun pitää tietää Katalonian osakilpailun reitistä

– En malta odottaa, että pääsen taas ajamaan. Kyseessä on vieläpä kotirallini. Se on aina erityistä. Meillä on hyvä lähtöpaikka perjantain sorapätkille ja toivottavasti se auttaa, Sordo suunnittelee.

– Asvaltilla taistelu tulee varmasti olemaan tiukkaa kaikkien tallien välillä. Kotikisa tuo minulle ekstramotivaatiota menestyä.

Katalonian ralli alkaa ensi perjantaina kuudella erikoiskokeella. Lauantaina ja sunnuntaina ajetaan asvaltilla.

Rallit.fi on paikan päällä Kataloniassa raportoimassa kisan käänteistä, joten pysy kanavalla!

Lue myös nämä

  • Uusimmat