Sebastien Ogierin pakko ajaa isolla riskillä Kataloniassa – ”Minulla ei ole vaihtoehtoja”

Sebastien Ogier. Kuva: Citroen Racing

Citroenin Sebastien Ogierin on pystyttävä liki ihmeisiin, mikäli ranskalainen mielii jatkaa kuuden mestaruutensa putkeaan.

Ogier on jäänyt MM-sarjaa johtavasta Toyotan Ott Tänakista 28 pistettä, kun ajamatta on enää kaksi osakilpailua. Selvää on, että ensi viikon Katalonian rallissa tuota eroa on kurottava rutkasti kiinni. Ogierin on lähdettävä matkaan isolla riskillä, jotta koko kauden ylivoimaista vauhtia pitänyt Tänak pysyy takana.

– Olen aina nauttinut tästä rallista. Olen erittäin päättäväinen saavuttamaan mahdollisimman suuren pistepotin. Minulla ei ole oikeastaan vaihtoehtoja. Meidän on pakko kuroa Ottin eroa kiinni, jotta mahdollisuutemme säilyvät elossa, Ogier paaluttaa.

Katso alta video, mitä Katalonian MM-rallissa on luvassa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Ogier ja tallikaveri Esapekka Lappi ajoivat isot kehitystestit ennen Katalonian kisaa.  C3 WRC:hen on tulossa tukku päivityksiä, jotta varsinkin asvaltille löytyy lisää vauhtia. Edellisissä pikikisoissa Citroen on ollut täysin kuutamolla.

– Olen luottavainen, että olemme nyt nopeampia asvaltilla. Ainakin fiilis autoon oli testeissä parempi kuin aiemmin, Ogier valaa uskoa.

– Vasta kisassa kuitenkin selviää koko totuus. Nähtäväksi jää, olemmeko ottaneet tarpeeksi ison askeleen eteenpäin.

Myös tallipomo Pierre Budar myöntää, että Katalonian kisa on ratkaisevassa asemassa Ogierin mestaruushaaveiden kannalta.

– Totta kai tämä on elintärkeä kisa meille, jos haluamme pysyä mestaruustaistelussa mukana. Olemme voittaneet täällä kaksi kertaa aiemmin ja valmistautuneet kisaan huolellisesti. Testeissä ajoimme lähinnä asvaltilla ja tuntuu, että otimme kehitysaskeleen auton geometrian, lukkojen ja iskunvaimentimien suhteen, Budar summaa.

Lue myös: Jäähyväiset ainutlaatuiselle MM-rallille – tämä kaikki sinun pitää tietää Katalonian osakilpailun reitistä

 

 

 

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö