Uudenkaupungin SM-ralliin lähes 100 autokuntaa

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: AKK/Hannu Rainamo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarja jatkuu kauden kuudennella osakilpailulla 8.-9. syyskuuta, kun vuorossa on paluun tekevä Uudenkaupungin SM Oili Jalonen Ralli.

Viimeksi Uudessakaupungissa on ajettu SM-pisteistä vuonna 2008. Määräaikaan mennessä tämän vuoden kilpailuun ilmoittautui 94 autokuntaa.

SM1-luokan mestaruuskamppailussa tiukimmin kiinni olevat Teemu Asunmaa ja Juha Salo käyvät pisteistä varmasti erittäin kovan taiston Uudessakaupungissa.

– Mukava lähteä vähän eri suunnalle ajamaan. Uudessakaupungissa varmaan jotain tuttua on, sillä ajoin siellä 2009 ja 2011 F-Cupia. Hyvä ja tasainen kisa varmasti tulee ja virheettömästi pitää ajaa, jos meinaa tässä tasaisessa luokassa pärjätä, Asunmaa ennakoi tiedotteessa.

SM2-luokassa mestaruuden jo edellisessä kilpailussa varmistanutta Eerik Pietarista ei nähdä tällä kertaa Uudessakaupungissa kilpailemassa.

– Uudenkaupungin väliin jättämiseen ei ole mitään sen kummempaa syytä. Me keskitytään nyt Tampereen kilpailuun, mutta Mitsubishi on vuokralla Uudessakaupungissa ja me menemme sinne myös tekemään nuottia. Tässä rallien välissä ollaan käyty testaamassa R5-luokan rallikalustoa ja toivotaan, että siinä olisi seuraava askel uralla, Pietarinen paljastaa.

Kesällä AKK:n Tulevaisuuden tähdeksi valittu Emil Lindholm starttaa SM3-luokan piikkipaikalta Uudenkaupungin SM-ralliin.

– Tasapisteissä ollaan Miika Hokkasen kanssa, mutta häneltä putoaa yksi kilpailu pois sääntöjen puitteissa, joten se tietenkin helpottaa meitä. Mäntässä kävin ajamassa kilpailun, joten tuntuma on ihan kohdillaan taas. Tämä on ensimmäinen SM-tason soraralli minulle ikinä, mutta hyvillä fiiliksillä lähden Uuteenkaupunkiin. Tavoite on olla kärkikolmikossa ja ottaa tärkeitä pisteitä, Lindholm sanoo.

SM1-luokan pistetilanne:

1. Teemu Asunmaa    99
2. Juha Salo        73
3. Marko Mänty      59
4. Jarkko Nikara    56
5. Mikko Lehessaari 46

SM2-luokan pistetilanne:

1. Eerik Pietarinen 134
2. Timo Mäenpää      71
3. Janne Eronen      68
4. Ville Hautamäki   59
5. Antti Selivaara   44

SM3-luokan pistetilanne:

1. Emil Lindholm  77
2. Miika Hokkanen 77
3. Taisko Lario   52
4. Jussi Lindberg 46
5. Olli Pollari   44

Lue myös nämä

  • Uusimmat